BAŞAKŞEHİR’DE MEDYANIN YENİ YÜZYILI KONUŞULDU

BAŞAKŞEHİR’DE MEDYANIN YENİ YÜZYILI KONUŞULDU

Başakşehir Belediyesi, “14 yıldızlı” Yeni Medya Akademi çatısı altında gençleri sektörün en deneyimli isimleriyle bir araya getirmeye devam ediyor. Başakşehir Belediyesi Şehir Sanat Konferans Salonu’nda düzenlenen Yeni Medya Söyleşileri’ne konuk olan GDH Genel Yayın Yönetmeni Cüneyt Polat ve Intell Türk Genel Yayın Yönetmeni Taha Hüseyin Karagöz, Yeni Medya Akademi kursiyerleri ve Başakşehirlilerle bir araya geldi.“Medyanın Yeni Yüzyılı” başlığında gerçekleştirilen söyleşiye Başakşehirlilerin ilgisi büyük oldu.

“Yeni medya yüzyılı yapay zekâ ile gelişiyor”

Dünyada çok hızlı bir dönüşümün olduğunu söyleyen GDH Genel Yayın Yönetmeni Cüneyt Polat, “Aynı şekilde iletişim ve haber ağları da gelişiyor. Sizin de orada olmanız gerekiyor. Medyanın yeni yüzyılı, yapay zekâ ile birlikte gelişiyor. Belki de tek kişilik dev kadrolar ile haber yapabileceğimiz bir döneme gidiyoruz. ‘Dünyada biz yeni medyada nasıl var olacağız’, onu konuşmamız gerekiyor. Medya büyük bir kuvvet. Sosyal medyada gündemi belirleyebiliyor, olaylara yön verebiliyorsunuz. Bir Twitter hesabı açıp belli bir sayıda takipçisi olan bir kişi, gazeteci olabiliyor. Haberci gibi yayın yapabiliyor. Burada bizim rolümüz doğruyu, doğru hikâyeyi anlatmaktır. Medya, artık dördüncü değil, birinci kuvvet konumuna geldi.” şeklinde konuştu.

“Bilgiyi sentezlemeniz gerekiyor”

Yapay zekânın çok hızlı bir şekilde ilerlediğini söyleyen Intell Türk Genel Yayın Yönetmeni Taha Hüseyin Karagöz de yeni yüzyılda medyanın bambaşka bir yere gittiğini söyledi. Sosyal medya kullanımının önemine değinen Karagöz, “Sosyal medyada amacımız doğruyu bilmek mi, yoksa işimize geleni bilmek mi? Doğrunun peşindeysek bakış açımızı da genişletmemiz gerekiyor. Sadece bir kişiyi takip etmeyin. Düşünceleri farklı olan kişileri takip edip, bilgiyi sentezlemeniz gerekiyor. Özellikle 6 Şubat depreminde gerçeği yansıtmayan haberleri ortaya sürerek, toplumumuzu germeye ve olayları çarpıtmaya çalıştılar. Doğrular ortaya çıktığında ise hiçbir şey olmamış gibi devam ettiler.” değerlendirmesinde bulundu.

nqmbfpnrbpm4fj19vaIgcao6.jpg

xhuts6f0132aermnvinmzusg.jpg

fi2bjIhloryf3arkzm1tsqge.jpg

bzkkohcjgcuqlzn57f63oqst.jpg

xgb5me6faIezr12yvzqptj4c.jpg

hxsz1bv3lzik9rarhtmxIov0.jpg

tih3vmdcobn05yzzvsk1e2jw.jpg

x4tw6ykg2pnb3eucq7vnzxhy.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.