BAŞAKŞEHİR’DE SIFIR ATIK BİLİNCİ İLKOKULDA BAŞLIYOR

BAŞAKŞEHİR’DE SIFIR ATIK BİLİNCİ İLKOKULDA BAŞLIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı Sıfır Atık Güzel Gelecek Projesi çerçevesinde sürdürülebilir ve temiz gelecek çalışmalarına aralıksız devam eden Başakşehir Belediyesi, çocuklarda sıfır atık bilincinin oluşması için ilkokullarda etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Çocukların hem eğlendikleri hem de sıfır atık ve geri dönüşüm bilinci kazandıkları etkinliklerin son durağı Mehmet Yaren Gümeli İlkokulu oldu. Etkinliğe Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu ile Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çoşkun da katıldı.

Atık malzemelerden kıyafetler tasarladılar

Öğrencilerin sıfır atık konusunda farkındalık kazanması için jonglör, sihirbazlar, geri dönüşüm korosu ve sevimli maskotlar Başakgiller sahneye çıktı. Öğrenciler okul bahçesindeki birbirinden eğlenceli gösterilerle keyifli bir gün geçirdi. Etkinlikte öğrenciler, atık malzemelerden ürettikleri kıyafetlerle bir de defile düzenledi.

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Sergisi açıldı

Yine öğrenciler tarafından plastik, kâğıt ve karton gibi atık malzemelerden yapılan ürünlerin yer aldığı İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Sergisi’nin açılışı da gerçekleştirildi. Serginin açılışını yapan Başkan Kartoğlu, verdikleri destekten dolayı hem okul yöneticileri ve öğretmenlere hem de velilere teşekkür etti.

“Sıfır atık bilincimizi evlerimizde de gösterelim”

Başakşehirli öğrencileri sıfır atık konusundaki duyarlılıkları için tebrik eden Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “ Bu okulda çok güzel bir enerji var. Birbirinden güzel sıfır atık ürünleri çıkmış. Çocuklarımız çevresini, ağaçları seviyor. Sıfır atık konusunda gösterdiğiniz çaba için hepinizi tebrik ediyorum. Bu çok güzel bir davranış. Evlerde de bu davranışlarımızı devam ettireceğiz. Bu sayede çevremiz çok daha güzel olacak.” diye konuştu.

5xsleppky0afvmqj4ru6fyhg.jpg

vtbsx3fa2njyljlzrfibu4d5.jpg

md5okcz80erlswbigtkuvqhs.jpg

qe7yjwgsuyu328zatlkkhrhm.jpg

rclcbavoxngdi29qrjekzwdh.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.