BAŞAKŞEHİR’DE YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA İLMEK İLMEK ÖRÜLÜYOR

BAŞAKŞEHİR’DE YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA İLMEK İLMEK ÖRÜLÜYOR

Başakşehir Belediyesi, hayata geçirdiği sosyal yardım çalışmalarıyla öncü olmaya devam ediyor. Yediden yetmişe; gencinden yaşlısına, engellisinden ihtiyaç sahibine kadar Başakşehirlilerin her an yanında olmayı sürdürüyor. Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinin verildiği Başakşehir’de, kurulan köprüler hem gönülleri, hem de haneleri ısıtıyor.

Sosyal belediyecilikte örnek çalışmalar

2009 yılında hayata geçirilen Destek Kart sayesinde ihtiyaç sahibi aileler ister gıda, isterlerse giyecek alışverişlerini belirlenen market ve mağazalardan gönül rahatlığıyla yapabiliyor. Erzak yardımlarıyla gönüllere köprü, afet yardımlarıyla yaralara merhem olunuyor. Başakşehir’de İyilik Zamanı gönüllü ekipleri ise sosyal belediyecilikte örnek çalışmalara imza atılıyor. 65 yaş ve üzeri tek ya da eşiyle birlikte yaşayan ilçenin çınarları da unutulmuyor. Günlük rutin işlerini yapmakta güçlük çeken Başakşehirlilerin tüm ihtiyaçları düzenli olarak karşılanıyor.

Başakşehir’de tüm engeller kalktı

İlçe genelinde ikamet eden engelli bireylerin taleplerine de anında karşılık veriliyor. İhtiyaçlarını karşılamak adına bir yandan akülü ve tekerlekli sandalye yardımları devam ediyor, diğer yandan araçlarının bakım ve tamiratları yapılıyor. Tekerlekli sandalye kullanan ve şehir içi ulaşımda zorluk yaşayan Başakşehirlilerin seyahatleri tam donanımlı 4 araçla sağlanıyor. Sosyal ve kültürel faaliyetlerine daha fazla katkı sağlamak için hayata geçirilen Başakşehir Engelsiz Yaşam Merkezi’nde birçok sosyal aktivite yapılıyor.

Başakşehir yardımlaşmada da öncü

Başakşehir Belediyesi, her eğitim öğretim yılında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine çanta, defter ve ders materyallerinden oluşan kırtasiye desteğini sürdürüyor. Mutluluğun şehrine sefalar getiren yenidoğan bebekler ve anneleri için, tüm ihtiyaçlarının karşılandığı Hoş Geldin Bebek çantasını kapılarına kadar ulaştırılıyor. İlk kez çocuk sahibi olan annelere talep etmeleri halinde ilk bebek anne eğitimleri de veriliyor.

ga6hccy5abyvrj2sv749tkwo.jpg

dms1ibp4dkyrvs7hnwbxrwjf.jpg

rlnggusspbx8yxohoredcpmq.jpg

vd7crbtpjlogquymh8vsykaf.jpg

g0rau8ckxqzjwoplwe2taehl.jpg

rbpaImex0m2cpxw5e7zsgvit.jpg

zmxdp1avk3z4glcmIoaotdbr.jpg

Ibblzm5na6wdxuyqvehemy2c.jpg

hlm5vdpufng8eylwIhswmrqn.jpg

ba9wig7rgbyjuzqo6kteklnd.jpg

mg4lnyezj25ka0etvpbb6zdw.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.