BAŞAKŞEHİR TÜRKİYE YÜZYILI’NIN KAHRAMANLARINI DUALARLA ANDI

BAŞAKŞEHİR TÜRKİYE YÜZYILI’NIN KAHRAMANLARINI DUALARLA ANDI

15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 7 yıl geçti. Başakşehirliler; vatanına, devletine, istiklaline ve iradesine sahip çıktığını bir kez daha gösterdi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Sular Vadisi'ndeki 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nda bir araya gelen Başakşehirliler, Türkiye Yüzyılı’nın kahramanlarını dualarla yâd etti. Kalkışmanın yaşandığı karanlık geceyi adeta yeniden yaşayan Başakşehirliler, darbe girişiminin yedinci yıl dönümünde yine “vatan nöbeti” tuttu. Anma programına Başakşehir Kaymakamı Uğur Turan, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler de katıldı. 

15 Temmuz Fotoğraf Sergisi açıldı

Darbecilere karşı verilen destansı mücadele, Başakşehir’deki 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi’nde gözler önüne serildi. Serginin açılışının ardından İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve hatim duasıyla devam etti. Türkiye Yüzyılı’nın kahramanı şehitlere Allah’tan rahmet dileyen Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu,gazilere de şükranlarını sundu.

“Canlarını verdiler, vatanlarını vermediler”

15 Temmuz 2016’da Türk demokrasi tarihinin en karanlık gecelerinden birinin yaşandığını vurgulayan Başkan Kartoğlu, “Üniforma giymiş hainler, vatan evlatlarına silah doğrulttu.Aziz milletimiz hainlere geçit vermedi, minarelerden yükselen selalarla birlikte hainlere dur demek için meydanlara akın etti.Vatan, bayrak ve devlet sevdalıları, canını verdi ama vatanını vermedi. Türkiye’nin önünü kesmek isteyenlere, Türkiye’yi kaosa sürüklemek isteyenlere müsaade etmedik. Hiçbir zaman da etmeyeceğiz.” şeklinde konuştu. 

“Şehitlerimizin emaneti bize emanet”  

Türkiye’nin tarih boyunca pek çok saldırı ve ihanet gördüğünü ifade eden Başkan Kartoğlu, “Allah’ın izniyle hepsinin üstesinden gelmeyi başardık. Bir olduk, diri olduk, iri olduk, Türkiye olduk. Vatan nedir, vatan sevgisi nedir biz kez daha gösterdik tüm dünyaya.” dedi.

15 Temmuz’un aynı zamanda ülke tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olduğuna işaret eden Başkan Kartoğlu, “Bugün burada bir arada olmamızı aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Bu topraklar da şehitlerimizden bize emanet. Bizler de bu emanete canımız, kanımız pahasına sahip çıkacağız. Şehitlerimizin bize bıraktığı emaneti, birliğimizi, kardeşliğimizi koruyacağız.” ifadelerini kullandı.

vuIoe4shbcu352qfdairylht.jpg

am4lgjsvehieyob8lfqc62tr.jpg

ssq3fjhhlweq0vl65izcuu8y.jpg

bgjdixf4tkujpvsoqc8mzqra.jpg

wcegp1Irmd4synetsoob6hjh.jpg

eqcbaazk2v5culloxds4kt0t.jpg

bluzjmt13powxusn6szvbgra.jpg

zbeop7vIf5srtbau04xcimjn.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.