BAŞAKŞEHİRLİ GENÇLERE KARİYER YOLUNDA BÜYÜK DESTEK

BAŞAKŞEHİRLİ GENÇLERE KARİYER YOLUNDA BÜYÜK DESTEK

Başakşehir Belediyesi, gelecekleri için önemli bir dönemde olan lise son sınıf öğrencilerine yönelik çalışmalarına devam ediyor. Gelecek planları ve meslek tercihlerinde öğrencilere destek olmak için düzenlenen Genç Kariyer Günleri’nin ilk buluşması Şehir Sanat’ta yapıldı. Başakşehir Anadolu Lisesi, Öğrenciden Armağan Anadolu Lisesi ve TOKİ Aliye İzzetbegoviç Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin yer aldığı programa Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu ve Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Coşkun da katıldı.

“Hedefimiz, doğru meslekler seçmeniz”

Öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri için pek çok imkâna sahip olduklarını dile getiren Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Kariyer Günleri ile hedefimiz gençlerimizin doğru meslekler seçmesi. Bunun için uğraşıyoruz. Daha sonra ‘keşke’ demeyin. Şimdiden doğru kararlar verin ki; siz de mutlu olun, biz de mutlu olalım.” ifadelerini kullandı.

Günümüzde üniversite diplomasının tek başına yeterli olmadığına vurgu yapan Başkan Kartoğlu, “Diploma tek başına işe yaramıyor. Eğer tercih edilen insanlar olmak istiyorsanız kendinizi geliştirmelisiniz. Bunun için Başakşehir’de pek çok imkân var. Doğru mesleği seçtikten sonra dil eğitimi, sosyal eğitim ve teknik eğitimler almalısınız. Bunların her biri Başakşehir’de var.” diye konuştu.

1 ay sürecek, 4 bin genç katılacak

Genç Kariyer Günleri’nin ilkinde yazar Dr. Savaş Şafak Barkçin ve oyuncu Ali Nuri Öztürk, öğrencilere tecrübelerini aktardı. 1 ay sürecek etkinlikte her salı ve perşembe 400 öğrenci, Başakşehir Şehir Sanat’ta ağırlanarak alanında uzman akademisyen, iş insanları ve sanatçıların fikirlerinden istifade edecek. 10 buluşmanın yapılacağı Genç Kariyer Günleri’nde 4 bin lise son sınıf öğrencisinin faydalanması hedefleniyor.

42edcgvfkzaocn8sopsxtutm.jpg

xvfiwgukn7pbyIott0j13erd.jpg

rcmis7et9qmwg6hj2xawlug0.jpg

ckalsqcrwvuzpitvdumyernh.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.