BAŞAKŞEHİRLİ ÖĞRENCİLER DEPREM VE TAHLİYE TATBİKATI YAPTI

BAŞAKŞEHİRLİ ÖĞRENCİLER DEPREM VE TAHLİYE TATBİKATI YAPTI

Başakşehir Belediyesi, gençlerin deprem konusunda bilinç kazanması amacıyla Başakşehir Anadolu Lisesi’nde deprem ve tahliye tatbikatı gerçekleştirdi. Öğrencilere ilk önce temel afet bilinci eğitimi verildi. Ardından senaryo gereği Adalar’da meydana gelen depremde Başakşehir Arama Kurtarma Afet Yönetimi (BAŞAKAY) ekipleri tarafından okulun tahliyesi yapıldı.

Mahsur kalanlar sepetli araçla kurtarıldı

Siren sesinin çalmasıyla başlayan tatbikatta öğrenciler, çök-kapan-tutun tekniğini başarıyla uyguladı. İkinci siren sesiyle beraber öğrenciler okuldan tahliye edildi. Senaryo gereği okulda kalan mahsur engelli ve yaralı öğrenciler ise BAŞAKAY ekipleri tarafından sepetli araçla kurtarıldı.

Öğrencilere deprem bilinci öğretiliyor

Tatbikatın çok faydalı olduğunu dile getiren dokuzuncu sınıf öğrencisi Nazmi Mert Ertaş, “Gençlere deprem bilincinin öğretilmesi gerekiyor. Tatbikatlar arasında zaman olduğunda yapmamız gerekenleri unutabiliyoruz. O yüzden bu tatbikatın yapılması çok güzel oldu.” diye konuştu.

Deprem anında bu bilgiler işimize yarayacak

BAŞAKAY ekiplerine teşekkür eden dokuzuncu sınıf öğrencisi Zehra Bilge de öğrendikleri bilgilerin muhtemel bir depremde işlerine yarayacağını söyledi. Deprem anında nasıl hareket edilmesi gerektiğini öğrendiğini ifade eden dokuzuncu sınıf öğrencisi Iraklı Rawan Al Shakkaki, “Ben bir kere deprem yaşadım. O zaman çok korkmuştum. Bu tatbikatın olması yararlı oldu çünkü gerçek deprem anına hazırlık yapmış oluyoruz. BAŞAKAY ekiplerine teşekkür ediyorum.” dedi.

mld5wcxph9ag7umetinfbwjk.jpg

rvlde1yezmlxgssy5rabdpoi.jpg

fprjifzojnedwbhphtlutu6I.jpg

td5mq9ovejrqkglpib8hwes1.jpg

arluzas0mI2xjijmnc1gsbyf.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.