BAŞAKŞEHİRLİLER TEMİZ BİR NEFES İÇİN BULUŞTU

BAŞAKŞEHİRLİLER TEMİZ BİR NEFES İÇİN BULUŞTU

Başakşehir Belediyesi, 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü’nde Başakşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü ile birlikte Şehir Sanat’ta anlamlı bir söyleşi gerçekleştirdi. İstanbul Medipol Üniversitesi Gögüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Abdullah Kansu ve Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Sigarayı Bırakma Merkezi’nde görev yapan Doç. Dr. Hilal Özkaya, Başakşehirli gençlerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide sigaranın zararlarını ve bırakma yöntemlerini anlattı.

“Hastalıklara davetiye çıkarıyor”

Tütün ürünlerinin birçok hastalığa davetiye çıkardığının altını çizen Dr. Abdullah Kansu, “Tütün ürünleri kullanan kişilerin zaman içerisinde birçok öldürücü hastalığa yakalanması mümkün. Nefes darlıklarından beyin işlevine, iç organlardan gözle görülür fiziki tahribatlara kadar, tütün ürünlerinin olumsuz etkisi bulunuyor. Sadece içen kişide değil, özellikle pasif kullanıcılarda da birçok hastalık zaman içerisinde ortaya çıkabiliyor.” diye konuştu.

“Sigarayı bırakmanın faydaları saymakla bitmez”

Doç. Dr. Hilal Özkaya da sigarayı bırakmanın sağlıklı yaşam için atılacak en önemli adımlardan biri olduğuna işaret etti. Sigaranın yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilediğini belirten Özkaya, “Sigarayı bırakmanın faydaları ise saymakla bitmez. Sigara bırakıldığında solunum sistemi daha sağlıklı hale gelir, kalp - damar sağlığı olumlu yönde etkilenir ve genel olarak vücut daha iyi bir duruma gelir. Ancak sigarayı bırakmak kolay bir süreç değildir ve bireylerin kararlılıkla desteklenmesi gerekir. Uzmanlar tarafından sağlanan bilgi, destek ve motivasyon ile sigarayı bırakma süreci daha başarılı ve etkili hale gelir.” ifadelerini kullandı.

pemz3b9ww0fu51rojftmhc2y.jpg

uay4o1zdpvmdbeq7xtfc0rhn.jpg

mpz8ojkjh7alb3sv5svetxwk.jpg

ql8puknsaofbb1m39cvhIwaw.jpg

0y3wxibzmgd2suyvpfenrgeh.jpg

5v8eg93ghzjwd7cfqhoaIqlu.jpg

fnym6hberwkcr3htIy751ies.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.