BAŞKAN KARTOĞLU: “EN BÜYÜK HAYALİM RİSKLİ BİNA ORANINI SIFIRA İNDİRMEK”

BAŞKAN KARTOĞLU: “EN BÜYÜK HAYALİM RİSKLİ BİNA ORANINI SIFIRA İNDİRMEK”

“Gençlerle Birlikte, Daha Güçlü” söyleşileri ile her hafta öğrencilerle buluşan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, İBB Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nu ziyaret etti. Öğrencilerin yoğun sevgisi ve ilgisiyle karşılaşan Başkan Kartoğlu, gençlere tavsiyelerde bulundu. Kartoğlu, merak edilen soruları da cevaplarken en büyük hayalinin Başakşehir’de riskli yapı kalmaması ve insanların güvenli bir şekilde yaşaması olduğunu söyledi. Öğrencilerle bol bol hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Kartoğlu, okulun öğretmenlerini de ziyaret ederek taleplerini dinledi.

“Riskli binaları ortadan kaldırıp güvenli evlerde oturmalıyız”

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem felaketinin önlemleri hatırlattığını dile getiren Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Büyük bir afet yaşadık. Günlerce televizyondan seyrettik. Biz de şu anda orada çalışıyoruz. Bir yandan da korktuk. Depremle birlikte iki şeyi hatırlamamız lazım. Birincisi bizim fay hattında olan bir ülke olduğumuz. Bunu kabul etmek zorundayız. İkincisi binalarımızı yenileyip sağlam binalarda oturmalıyız. Bu sayede riski ortadan kaldıracağız. Benim en büyük hayalim Başakşehir’de hiçbir riskli yapı kalmasın, bütün binalar yenilensin ve içinde yaşayanlar güvenli bir şekilde yaşasın.” diye konuştu.

“BESYO okumak isteyenlere ücretsiz kurs”

Beden eğitimi ve spor yüksekokulu (BESYO) okumak isteyen öğrencilere ücretsiz eğitim verdiklerini ifade eden Başkan Kartoğlu, “Lise son sınıf ve lise mezunu öğrencilerimize ücretsiz spor akademisi kursumuz var. 8 ay sürüyor. Geçen sene katılanların yüzde yüzü üniversitelerde ilgili bölümleri kazandı. Son üç yılda ise yüzde doksan beş başarı oranımız var. Normal liseye giden öğrencilerimizde başvurabiliyor.” dedi.

xkbu3lrzu7no8f4e0j6kzxma.jpg

xdkaeapvtslj93cgnyuxec5o.jpg

izkj5qtevh8xcy041apd3wby.jpg

xk4v9siehcls6f8jfgrtjew7.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.