BAŞKAN KARTOĞLU: “HASARLI VEYA RİSKLİ BİNALAR VARSA BİZİ ARAYIN“

BAŞKAN KARTOĞLU: “HASARLI VEYA RİSKLİ BİNALAR VARSA BİZİ ARAYIN“

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi öğrencilerinin konuğu oldu. Gençlerle asrın felaketini ve afetlere karşı alınması gereken önlemlere değindi. Başakşehir’deki kentsel yenileme çalışmalarından da bahseden Başkan Kartoğlu, hasarlı ve riskli binalar için çalışmaları hızlandırdıklarını dile getirdi.

“Hasar tespiti için evlere gidiyoruz”

Çevresinde riskli veya hasarlı binalar bulunanların Başakşehir Belediyesi’ni aramasını isteyen Başkan Yasin Kartoğlu, “Hasar tespiti ile alakalı bize ulaşan ihbarlar olursa biz tespit için evlere gidiyoruz. Bazen ‘kolon kesiliyor’, ‘kiriş kesiliyor’ gibi şeyler duymuşsunuzdur. Bu tür riskli şeyler duymuşsanız veya şahit olmuşsanız bizi arayın ya da ailenize söyleyin onlar bizi arasınlar. Şimdiye kadar bize iletilen her yere gittik. Riskli bina stoku oranımızın düşük olması bizim için sevindirici. Şahintepe ve Ziya Gökalp mahallelerinde riskli binalarımız var. Oralardaki binaları acilen yenilememiz gerekiyor. Şahintepe’de inşaatlar başladı. Ziya Gökalp’ta ise bir ay sonra başlayacak.” diye konuştu.

“Eğitim alarak AFAD gönüllüsü olabiliyorsunuz”

Deprem ve diğer doğal afetler sonrasındaki çalışmalarda yer almak için gönüllü olmak isteyenlere yönelik eğitimler verdiklerini ifade eden Başkan Kartoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Gönüllü olmak isteyen varsa BAŞAKAY, bizim afet eğitimi veren ekibimiz. Bir parkur hazırlıyoruz ve orada eğitimler alacaksınız. Eğitimleri tamamladığınızda resmi olarak AFAD gönüllüsü olabiliyorsunuz. Sizler de buna dahil olursanız beni çok sevindirirsiniz. Gönüllü sayımız ne kadar çok artarsa bu tür sıkıntıları atlatabiliriz. Biz parkuru yaptıktan sonra sizlere duyuracağız.”

thhn6lgwgbequozoebs20jzv.jpg

xtqvhwjjazgksbgmc549an3m.jpg

mmvjno6kqeIfiwo9rsukuyz4.jpg

fIe6doizlwh5gnvfxynae9pl.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.