BAŞKAN KARTOĞLU: “HAYALİM GENÇLERİN HER YERDE SANAT YAPMASI“

BAŞKAN KARTOĞLU: “HAYALİM GENÇLERİN HER YERDE SANAT YAPMASI“

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, "Gençlerle Birlikte Daha Güçlü" söyleşileri kapsamında İTÜ İsmail Dede Efendi Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileriyle buluştu. Öğrencilerin ramazanlarını kutlayan Başkan Kartoğlu, gençlerin geleceği şekillendireceğini belirterek, "Gençlerimiz bizim için çok önemli. Sizlerin fikirleri, önerileri bizim için çok değerli. Bu nedenle sizleri dinlemek, sorularınıza yanıt vermek için buradayım." dedi.

İTÜ İsmail Dede Efendi Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri de programda Başkan Kartoğlu'na çeşitli sorular sordu. Gençlerin merak ettiği konular arasında eğitim, çevre sorunları, kültür ve sanat etkinlikleri yer aldı. Başkan Kartoğlu da gençlerin sorularını yanıtlarken, belediyenin bu konularda yaptığı çalışmaları anlattı.

Öğrenciler programdan memnuniyetlerini dile getirerek, kendilerine bu fırsatı sunan Başkan Kartoğlu'na teşekkür ettiler.

Kara kalem ile Başkan Kartoğlu’nun portresini çizdiler

Başakşehir’in yetenekli öğrencileri Kartoğlu’na bir de sürpriz hazırladı. 10 öğrenci, program sırasında sahnede konuşmasını yaparken Başkan Kartoğlu’nu kara kalem ile çizerek yeteneklerini sergiledi. Çizimlerini tamamlayan öğrenciler, program sonunda çizdikleri portreleri Yasin Kartoğlu’na hediye etti.

“Belediyenin yaz programlarında sık sık olacaksınız”

İTÜ İsmail Dede Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin yeteneklerini açığa çıkarmak istediğini dile getiren Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Benim için çok değerlisiniz. Çünkü sanatçı olarak yetişiyorsunuz. Benim hayalim buradaki sanatçı arkadaşlarımızı Başakşehir’in sokaklarında, caddelerinde, parklarında da sanat yapar hale getirmek. Bunun için de size birçok fırsatlar sunacağız. Özellikle yaz döneminde belediyenin programlarında sık sık olacaksınız. Ben istiyorum ki hem burada eğitiminiz devam etsin. Bir yandan da ufak tefek saha programlarıyla kendilerine yetecek kadar harçlıkları olsun.“ diye konuştu.

Şehir Sanat’ın hizmete alındığını ve öğrencilerin etkinliklerini orada gerçekleştirebileceğini ifade eden Başkan Kartoğlu, "Belediyemizde de artık sanat mekanımız hazırlandı. İstanbul’un en büyük sanat galerilerinden birini yaptık. İçinde NFT salonu da var. Mutlaka ziyarete gelin. Benim bildiğim kamu kurumları içerisinde NFT salonları yok. Toplam bin 300 metrekarelik dev bir galeri oluşturuldu. Onun dışında normal eserlerimizi sergileyebileceğimiz klasik bir salonumuz var. Aynı zamanda tam ekranlı profesyonel bir konferans salonumuz var. Orada da istediğiniz programları, saatleri çakışmadığı sürece yapabilirsiniz. Başakşehir ile ilgili ait olduğunu düşündüğünüz her konuya dahil olursanız ben çok sevinirim.” dedi.

9qdtjg2npfhe4evnolp5twgq.jpg

c0znhsdro23jyxa1vtqksvx6.jpg

9rl1mipxsdydatwnbfhmfnhg.jpg

ewllpcrpbvk9m7gbg0tscm6f.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.