BAŞKAN KARTOĞLU: “YEREL YÖNETİMLERDE TÜRKİYE’NİN İLK VR MERKEZİNİ KURACAĞIZ”

BAŞKAN KARTOĞLU: “YEREL YÖNETİMLERDE TÜRKİYE’NİN İLK VR MERKEZİNİ KURACAĞIZ”

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Seninle Başardık” söyleşileri kapsamında ilçedeki okullara konuk olmaya devam ediyor. Her hafta farklı bir okulda öğrencilerle buluşan Başkan Kartoğlu, Hüma Hatun Ortaokulu öğrencileriyle de keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Okulda büyük ilgiyle karşılanan Kartoğlu, hayat tecrübelerini anlattı ve soru cevap etkinliğinde öğrencilere ödüller dağıttı. Başkan Kartoğlu, gençlerin sorularını da cevapladı.

“Riskli bina oranımızı sıfıra düşürmek istiyoruz”

İlçe genelinde yürütülen depreme hazırlık ve kentsel yenileme çalışmalarını hakkında öğrencilere bilgi veren Başkan Kartoğlu, “6 Şubat depremlerinden sonra İstanbul çok tartışıldı. Bilim insanları İstanbul’da büyük bir depremin olacağından bahsediyor. İstanbul’da şu an riskli bina oranları yüzde 60 seviyelerinde ve çok yüksek bir oran. İlçe olduğumuz 2009 yılında riskli bina oranımız yüzde 50’ydi. Şu anda bu oran yüzde 12’ye düştü.” ifadelerini kullandı.

Riskli bina stoku oranında hedeflerinin “sıfır” olduğunun altını çizen Başkan Kartoğlu, “Kalan yüzde 12’yi de 7 sene içinde sıfıra düşürmek için uğraşacağız. Ziya Gökalp ve Şahintepe mahallelerimizde şu anda kentsel yenilemeler başladı. Ayrıca zemin konusunda sıkıntımız yok. Olası bir depremde, kişi başına düşen 21 metrekare yeşil alanımızla, toplanma alanları konusunda da bir problemimiz yok.” dedi.

Başkan Kartoğlu’ndan gençlere müjde

Gençler için hayata geçirecekleri yeni projelerden birinin VR merkezi olacağını belirten Başkan Kartoğlu, “Yerel yönetimler arasında, Türkiye’nin ilk VR merkezini kuracağız. Sizi de çok heyecanlandıracak bir proje. Size orada birçok duygu yaşatacağız. Uzay aracımızın içinde, gözlüğünüzü takıp, uzay deneyimini yaşayacaksınız. Ya da bir arabanın içinde saatte 250 kilometre hızla gideceksiniz. Bu tarz deneyimlerin hepsini yaşayacaksınız. Birkaç ay sonra açılışını gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

hjq46t5rvmopkl3ajcwbyk8t.jpg

iradmxtvbs7hmgpyhzsfpfv3.jpg

swxfgcprytsevkh0coua1lm4.jpg

humcgrcatI3xtbvqsk8enj0r.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.