BAYRAMPAŞALILAR ‘15 TEMMUZ BULUŞMASI’NDA

BAYRAMPAŞALILAR ‘15 TEMMUZ BULUŞMASI’NDA

Başkan Atila Aydıner’in öncülüğündeki yüzlerce Bayrampaşalı, hain darbe girişiminin üçüncü yıl dönümünde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması'na katıldı. P

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına, “Aziz milletim, sevgili İstanbullular, değerli şehit yakınlarımız ve gazilerimiz, kıymetli kardeşlerim, sizleri en kalbi duygularımla, hasretle, muhabbetle selamlıyorum. 2016 yılının 15 Temmuz gecesi, milletimizin istiklalini ve ülkemizin istikbalini korumak için uçakların, tankların, kurşunların karşısına dikilen kahraman milletimizin her bir ferdini hürmetle, muhabbetle selamlıyorum.” diyerek başladı.

“ŞEHİTLERİMİZ EN YÜCE MAKAMIN SAHİBİDİRLER”

15 Temmuz şehitlerine Allah’tan rahmet, gazilere de sıhhat ve afiyet dileyen Erdoğan, “Bizler inanıyoruz ki şehitler, peygamberlerden başka hiçbir kula nasip olmayacak en yüce makamın sahibidirler. Kabirleri nur, mekânları cennet olsun inşallah. Emniyet teşkilatımızın bütün kahraman mensuplarını, şanlı polislerimizi bir kez daha muhabbetle kucaklıyorum. Peygamber ocağı Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ülkesine gönülden bağlı her bir subayını, astsubayını, uzman personelini ve erlerini alınlarından öpüyorum. Darbenin ilk anlarından itibaren cesaretle ihanetin üzerine giden yargı mensuplarımıza buradan şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

“DAHA ÖNCEKİ DARBELERDE MECLİS BİNASI FİİLEN HEDEF ALINMADI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cape Town'dan İslamabad'a, Kudüs'ten Mogadişu'ya dünyanın dört bir köşesinde Türk bayraklarıyla sokaklara çıkan vatandaşlara, soydaşlara, bütün dost ve kardeşlere selamlarını gönderdiğini dile getirerek, şunları kaydetti:
“O gece barikatları aşarak, tankları geçerek, kurşunları savuşturarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelen, tepelerine bırakılan bombalara rağmen vakur duruşlarını bozmayan milletvekillerimizi selamlıyorum. Millet sokakta istiklalini korurken, milletin vekilleri de orada demokrasiye, milli iradeye sımsıkı sahip çıkmıştır. Milli Mücadele sürerken işgal kuvvetleri Polatlı'ya kadar geldiler ama Meclis'e saldıramadılar. Daha önceki darbelerde milli iradeye, Meclis ruhuna saldırı olsa bile Meclis binası fiilen hedef alınmadı.

“HİÇBİR DARBE GİRİŞİMİ YAPANLARINA YANINA KAR KALMADI, KALMAYACAK”

15 Temmuz'daki darbeye teşebbüs eden caniler bunu bile yaptılar. Hamdolsun, milletin iradesine de evine de uzanan eller, bizzat millet tarafından kırıldı. Hiçbir darbe, hiçbir darbe girişimi yapanların yanına kar kalmadı, Allah'ın izniyle bundan sonra da kar kalmayacaktır. Yeter ki siz böyle dik durun. İnşallah, 15 Temmuz'dan sonra artık hiç kimse milletin iradesine el uzatmayı aklının ucundan bile geçiremeyecektir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletçe, vatana, bayrağa, ezana, demokrasiye, devlete sahip çıktıkça, hiçbir gücün elinin oralara uzanamayacağını söyledi.

“RUHLARINI İBLİSE SATANLAR VAR”

Hiçbir ihanet şebekesinin, hiçbir terör örgütünün birliği, beraberliği, kardeşliği asla bozamayacağını ifade eden Erdoğan, “Öyleyse ne diyoruz? Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Bundan taviz vermeyeceğiz. Ruhlarını iblise satanlar var. O müptezeller Türkiye'yi ele geçiremeyecekler.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’in öncülüğündeki yüzlerce Bayrampaşalı da Türkiye’nin ve İstanbul’un dört bir yanından on binlerce kişinin akın ettiği 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması’na katıldı. Ellerinde Türk Bayraklarıyla metro ile Atatürk Havalimanı'na gelen Bayrampaşalılar, on binlerin arasına katılarak, görsel şölenin bir parçası oldu.


Kaynak: Bayrampaşa Belediyesi


























HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.