BEKİR DEVELİ BAŞAKŞEHİR’DE SEVENLERİYLE BULUŞTU

BEKİR DEVELİ BAŞAKŞEHİR’DE SEVENLERİYLE BULUŞTU

Her hafta farklı konuların ele alındığı Başakşehir Düşünce Akademisi, birbirinden kıymetli konukları ağırlamaya devam ediyor. Düşünce Akademisi’nin bu haftaki konuğu ünlü sunucu ve yazar Bekir Develi oldu. Emin Saraç Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşiye Başakşehirlilerin ilgisi büyük oldu. Develi, söyleşisinde İsrail’in insanlık dışı saldırılarını ele aldı. Gazze’de yaşanan insanlık dramını kınadığını belirten Develi, Gazze’de yaşananların insanlığın onur sınavı olduğunu ve katliama sessiz kalmanın vicdanlarda derin yaralar bırakacağını söyledi.  

“Bu kadar çocuk İrlanda’da ölse…”

Filistin’de ölen çocuklara bahane bulmanın da insanlık dışı olduğunu dile getiren Bekir Develi, “Gazze’de ölenler çocuklar. Bu ülkenin insanları, bu kadar çocuk peş peşe İrlanda’da öldürülseydi yine ‘ne oluyor’ derdi. Dedesi toprak mı sattı bu çocuğun? Satmadı. İlkokul bilginle konuşuyorsun. Diyelim ki dedesi toprak sattı. Masum bebeklerin ne günahı vardı. Dedesinin toprak satmış olması, seni teskin ediyor mu? Eğer ediyorsa kusura bakma sen insan değilsin o zaman.” diye konuştu.

0qpbo7vcbe9qpejh1tklghtI.jpg

Ifu7vncbt3ayp4hyemwjgodg.jpg

5o3820o4yavedcrkwhtdmsnp.jpg

gmf0avte9oamlIkjpxsdg5qu.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.