BİR GÜN DEĞİL HER GÜN YANINIZDAYIZ

BİR GÜN DEĞİL HER GÜN YANINIZDAYIZ

“Sevgisizlik en büyük engeldir” sloganıyla yola çıkan Sarıyer Belediyesi, Engelliler Haftası kapsamında Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde bir kahvaltı düzenledi. Programın ev sahipliğini yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, masaları tek tek dolaştı, “Sadece bir gün değil her gün sizin yanınızdayız” dedi.

Sarıyer’de yaşayan engelli bireyler ve aileleri Sarıyer Belediyesi tarafından düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşen program EÇADEM’li öğrencilerin ritim gösterisi ile renklendi. Şarkıların hep bir ağızdan söylendiği etkinlikte çocuklar gönüllerince eğlenip, dans etti. Aileleri yalnız bırakmayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç büyük bir coşkuyla karşılandı. Masaları teker teker dolaşarak veliler ile sohbet eden Genç, çocukların söylediği şarkılara eşlik etti. Kahvaltıya ailelerin yanı sıra EÇADEM (Engelli Çocuk ve Ailelerine Destek Merkezi), Sarıyer RAM, Boğaziçi Engelliler Derneği, Reşitpaşa Altı Nokta Körler Vakfı, TAMEV (Toplumsal Açlıkla Mücadele Eğitim Derneği) ve Sarıyer Ortopedik Engelliler Derneği’nden aileler de katıldı.

EL ELE TUTUŞACAĞIZ, ENGELLERİ KALDIRACAĞIZ

Programın açılış konuşmasını yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Önemli olan sorunları tespit edip bu sorunların üzerinde çözüm üretmek. Önemli olan engellilerin sorunlarının çözüldüğü yarınlar kurmak. 10 milyon civarında engelli vatandaşımız var. Aramızdaki engelleri kaldırmamız lazım. Dayanışacağız, el ele tutuşacağız. Birbirimizin ellerinden tutabilirsek, birbirimize yardımcı olabilirsek bu yolu daha kolay yürürüz ve engelleri kaldırırız. Engelli Koordinasyon Merkezimizde en başta engelli yurttaşlarımızın haklarını anlattık. Çünkü çoğu yurttaşımızın kendi haklarını bilmediğini gördük. Bugün çocuklarımız bize çok güzel bir gösteri hazırladı. Gelin özgürce eğlenelim” dedi.

etn5a8izukhtyl7qdnc60vcr.jpg

tnorldu9rzx6q483xvzlfmca.jpg

kbtdbegyjeIw5ngrsvdp39sf.jpg

jwo2e5tpqiw6vbg1murtqesn.jpg

tef7ipkljgssm5z8ahtj24gh.jpg

z1tve4guscyovdtun9qamb82.jpg

eopzf5atvl7dvhqfqr4cxjzr.jpg

bu8dnfwo7flli1dscyz5qymr.jpg

bt40amk2pdjobvtqnejupa5v.jpg

spr4zt13u295vxaIsgydcfhz.jpg

tchsaksrkqlb30ghfmqcyeu8.jpg

on2msb6v7xgzwq4etj1sdjpy.jpg

9wyhhtyj1uecdzc3v2m7awln.jpg

jwq8pfr4mIb1cg7dgh6hptz9.jpg

dtvc4valogxs7q06ehzf1fbk.jpg

arubcpyux0Iydlwhkt5nnts7.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.