BKSM’DE BÜYÜK FİNAL

BKSM’DE BÜYÜK FİNAL

Sarıyer’de 9 gün boyunca büyük bir coşkuya sahne olan Cumhuriyetimizin 99.yılı kutlamaları kostüm defilesi, yarışma ve ödül töreni ile son buldu. Rengarenk kıyafetleri ile yöresel danslarını sergileyen festival gruplarından Moldova ve Aydın birinci oldu.

Cumhuriyet kutlamaları kapsamında 22 Ekim’de başlayan Sarıyer Belediyesi 2.Uluslararası Boğaziçi Kültür Sanat ve Halk Dansları Festivali Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşen kostüm defilesi, yarışma ve ödül töreni ile final yaptı . Yurt dışından Bulgaristan, Hindistan, KKTC, Moldova, Rusya, Sırbistan, Artvin; yurt içinden ise Aydın, Diyarbakır, Edirne, Eskişehir, Hakkari, Hatay’ın katıldığı gecede renkli anlar yaşandı. Sarıyer’in farklı mahallelerinde bir hafta boyunca gösterilerini yapan ekipler, final gününde kostüm defilesi gerçekleştirdi. Defilenin ardından düzenlenen yarışma sonucunda Aydın ve Moldova birinci oldu. Programın sonunda tüm jüri üyeleri ve katılımcı ülkelere plaket verildi.

 

USTA İSİMLER JÜRİDE 

Yarışmanın jüri üyeliğini; Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Emekli Eğitimci Tüm Kültür ve  Sanat Dernekleri Federasyonu Başkanı, Halk Oyunları Uzmanı İsmail Çelik, Devlet Halk Dansları Topluluğu Eski Genel Sanat Yönetmeni Orhan Şinasi Pala, Halk Dansları Uzmanı CIOFF Türkiye Seksiyonu Onursal Başkanı Halk Dansları Uzmanı Savaş Tuğsavul, İ.T.Ü. TMDK. Eski Öğretim Görevlisi Araştırmacı H. Gürhan OZANOĞLU, Sinema ve Tiyatro Yönetmeni, Halk Oyunları Uzmanı Mahmut Güner, Halk Oyunları Araştırmacısı Mesut Güner, İ.T.Ü. TMDK Eski Öğretim Görevlisi Halk Oyunları Uzmanı Ali Çavaz, İnşaat Müh. İTÜ. TMDK. Eski Öğretim Görevlisi Araştırmacı Ömer Işık, İ.T.Ü. TMDK. Eski Öğretim Görevlisi Araştırmacı H.Gürhan Ozanoğlu, Folklor Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Halk Oyunları Uzmanı Şevki Aksoy, Metalurji Müh. Kalkedon Derneği Yönetim Kurulu Başkanı M.Nuri Kızıltan, İ.T.Ü. TMDK THO Bölümü Mezunu Öğretmen Şadiye Danacı, İ.T.Ü. TMDK THO Bölümü Mezunu Emekli Öğretmen Ağgül Erdoğan Sezer ve Halk Oyunları Eğitmeni- Araştırmacı Ali Metin yaptı.

 

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Performans gösterilerinin ardından mansiyon ve yarışma ödülleri sahiplerini buldu. Sarıyer Belediyesi Özel Ödülünü  Hakkari, Giysi Ödülü Edirne ve Bulgaristan, Müzik Ödülünü Eskişehir ve Hatay, Jüri Özel Ödülünü Kıbrıs, Halk Özel Ödülünü Hindistan alırken, misafir katılımcı Ankara ekibine de ödül verildi. Yarışma sonucunda ise Moldova ve Aydın birinci olurken, Sırbistan ve Artvin ikinci, Rusya ve Diyarbakır ise üçüncü oldu.

t9amzofcydqIh7rnaylpk2zf.jpg

7fo5djjpwxc2afgrzcv3zo8b.jpg

sucmhoryvkfv3bsko2dImna7.jpg

tff5cxmylhhx9eaqg6puikaI.jpg

o7st4m18uzqyygnhtzfmswjh.jpg

9kavdnexic5Iuhjbswgaoxdr.jpg

8qxIpvflijzuherm1bzcjkks.jpg

xq9kpsmrumla5w7h3pcznvky.jpg

6bkxqgyn2muvhcbpziyjsf59.jpg

nhucm5qrlfrgsiclbskpnjtj.jpg

okgqpblspaivbrj4hudye0wx.jpg

lpaeIx6de4svm2jfcdgwzmoc.jpg

dvzduhxkgftonalm7a0ch9pr.jpg

0qzblIfhnjbe8aizmoowdk7l.jpg

cezsdbji8rtyoqgtol9phudq.jpg

fd1i4jglv8zahzft3bmq5nuo.jpg

0oydcIgs4uaffn7akktt9rgr.jpg

gre2mryfvncqugtlmwc78fbj.jpg

cz45jyg9xuvpbiokatpwe0cy.jpg

klatax1x4Ilcnwn3fk7hubuw.jpg

avscwxqbkf7uztp5bajnpj0g.jpg

cl0qwrjhs8zqeffjxdx1yztv.jpg

godby3hwon8kr9wmjivlIeqg.jpg

jyqbl5xmq2fgjbgtw6hse8ud.jpg

g8on4exv5w20mludchv6xayf.jpg

vbkpcdbttn2oqaojwcr59mmi.jpg

0m8qywr5lmhw6s4aqxuvb1pt.jpg

25zcuvqze3atjdwlpeybtwx9.jpg

xyjf8nngu3xvIjtczmc0hwqv.jpg

vugxn8xwc7jrflnwadvq2h69.jpg

xlzz1hbvwq4rpsygcfojipkc.jpg

4kxmlsgiohaeqpg3fzyrqc9t.jpg

vusf2o0bc71xjmifpwklz6zh.jpg

8drvfu17aImhrpsbtk0duqlj.jpg

nsbhwoyfdq89t3uvw4ghxsd2.jpg

jbt9gpus6wrwmdnzmehvxpae.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.