MARMARİS'TE DERE AĞZINA AĞ GERİLDİ

MARMARİS'TE DERE AĞZINA AĞ GERİLDİ

Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüörnek bir çalışmayı hayata geçirmek için kolları sıvadı. Derelerin denize dökülen ağzına ağ geçiren belediye, ilk uygulamayı, Durmazlar...

Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü örnek bir çalışmayı hayata geçirmek için kolları sıvadı. Derelerin denize dökülen ağzına ağ geçiren belediye, ilk uygulamayı, Durmazlar Deresi’nde yaptı.

Marmaris Belediyesi, yağışlarla derelerin havzalarından taşınan evsel atıkların denize ulaşıp çevre kirliliği yaratmaması için Durmazlar Deresi’nin denizle buluştuğu noktaya özel bir bariyer yerleştirdi. Uygulamayla yağmur sularının, geçtiği bölgelerden taşıdığıçöpler, imalatı belediye makine araç parkında yapılan bariyerdeki ağlara dolacak. Burada biriken çöpler, ekipler tarafından düzenli aralıklarla temizlenecek. Böylece çöplerin denize karışması engellenmiş olacak.  

PİLOT UYGULAMA BAŞLADI 

Şimdilik deneme aşamasında olan sistem için Durmazlar Deresi’ni pilot bölge olarak seçtiklerini söyleyen Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Burada işlevine bakacağız. Eğer istenilen gibi olursa diğer derelerde de uygulayacağız” dedi.

Oktay, “Bu vesileyle vatandaşlarımıza bir kez daha seslenmek istiyorum. Derelerden denizlere gelen atıkların yüzde 80’i insan kaynaklı. Lütfen dereleri temiz tutalım, çöp atmayalım” uyarısında bulundu.

Kaynak: ANKA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.