ÇİÇEK TAKASI UYGULAMASININ ADRESİ BU KEZ KORU METROSU

ÇİÇEK TAKASI UYGULAMASININ ADRESİ BU KEZ KORU METROSU

ABB, Başkentlilerin ellerinde bulunan çiçekler için ücretsiz takas ve bakım imkânı sağlayan uygulamanın ilkini Batıkent, ikincisini Beşevler Metro İstasyonu’nda hayata geçirirken üçüncüsünü ise Koru Metro İstasyonu’nda başlattı. Stant 08-20 Ağustos tarihleri arasında açık kalacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, insan odaklı ve çevre dostu projelerine hız kesmeden devam ediyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, EGO Genel Müdürlüğü ve ANFA Bitki Evi iş birliğiyle başlatılan “Çiçeğim Takas” uygulaması giderek yaygınlaşıyor. İlki Batıkent, ikincisi Beşevler Metro İstasyonu’nda hayata geçirilen uygulamanın üçüncü durağı ise Koru Metro İstasyonu oldu.

ÇİÇEK TAKASI UYGULAMASI METRO VE ANKARAY İSTASYONLARINI DOLAŞACAK

Başkentlilere, ellerinde bulunançiçekile bitkiler için ücretsiz takas ve bakım imkânı sağlayan uygulamaya vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.Gelen talep üzerine çiçek takası uygulamasını yaygınlaştırdıklarını belirten ABB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Bitkisel Uygulama Şefi Burak Taşkesti, uygulama hakkında şu bilgileri paylaştı:

“İnsanlara doğa ve çevre bilincini aşılamak ve bitkilerle ilgili doğru bakım bilgilerini aktarmak amacıyla başlattığımız çiçek gibi takas uygulamasına ilk etapta Batıkent, Beşevler ve şu anda ise Koru Metro İstasyonu’nda başladık. Çiçekler vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Gelen talepler doğrultusunda standımızı istenen bölgelere açmaya devam edeceğiz.”

STANT 08-20 AĞUSTOS TARİHLERİNDE KORU METRO İSTASYONUNDA AÇIK KALACAK

Farklı tarihlerde ve farklı adreslerde kurulacak stantlar aracılığıyla sürdürülecek olançiçektakas uygulaması, Koru Metro İstasyonu’nun altında 08-20 Ağustos 2022 tarihleri arasında devam edecek.

Çiçeklerine bakım yaptırmak ve takas yapmak için Koru Metro İstasyonu’na gelen vatandaşlar ise uygulamayla ilgili düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

-Türkan Gezer (Koru Mahalle Muhtarı):“Koru Metrosu’nda böyle bir etkinlik yapıldığı için duygulandık. Evlerimizde severek bitki yetiştiriyoruz. Mahalle sakinlerine haber verdim bu uygulamadan çok mutlu oldular. Bu uygulamalarla insanların ruhuna dokunmak, onlara heyecan katmak ve gönüllerde çiçek açtırmak gerçekten çok güzel bir etkinlik. Bir muhtar olarak gözlemim şudur; mahalle sakinleri bu etkinliklerden çok mutlu oluyor, halkın sosyal farkındalık çalışmalarına ihtiyacı var.”

-Selda Çimen:“Çiçekleri çok seviyorum. Çiçeklerimi getirdim takas yaptırdım. Burada beğendiğim çok çiçek var. Çiçeklerin bakımı hakkında da bilgi verilmesi çok yararlı oluyor. Aklıma hiç gelmezdi ilginç bir uygulama olmuş, çok hoşuma gitti.”

-İrem Gül Nazlı:“Çok renkli bir fikir olmuş. Bu aktivite beni mutlu etti. Toprakla ilgili sorularım vardı onlara yanıt bulma imkânı buldum.”

-Kezban Temiz:“Bu uygulamayı çok beğendim. Çiçekleri çok severim. Buradan geçerken çiçekleri görünce içim açıldı.”

-Gülten Temiz:“Çok güzel bir uygulama olmuş. İnsan odaklı düşünülmüş. En sevdiğim çiçeği burada buldum ve takas ettim. Çiçek insanları hayata bağlar.”

-Nehir Toy:“Annemle beraber çiçek yetiştiriyoruz. İnsanlar, çiçekleri çürüdüğünde çöpe atıyor. Ama artık çiçeklerini getirip burada rahatlıkla bakım yaptırabilirler. Çiçeklerim arasına yeni çiçekleri ekledim ve mutlu oldum.”

-Turgut Gümüştekin:“Dün çiçek takasından haberim oldu. Çiçeklerimi değişeceğim için çok sevindim. Elimdeki çiçekleri getirdim ve beğendiğim çiçeklerle değiştirdim teşekkür ediyorum.”

-Varol Tatlı:“Bu yapılan uygulama doğaya karşı duyarlılığın bir ifadesidir. Çiçeklerime bakım yaptırdım çok da güzel oldular. Emeği geçenlere yürekten teşekkür ederim.”

-Selma Ataş:“Evde menekşelerim ve domateslerim var. Çiçekleri görür görmez ilgimi çekti. Evdeki çiçeklerimi buraya getirip değiştirebileceğim için mutluyum. Uygulama süper olmuş.”

-Yusuf Ercan:“Solmuş çiçeklerin yeniden canlandırılması ve değişim yapılması gerçekten çok güzel düşünülmüş.”

-Gizem Poyraz:“Çok güzel bir uygulama olmuş. Diğer bitkileri yakından gördük ve nasıl yetiştireceğimize dair bilgiler aldık. Proje gayet başarılı olmuş.”

-Binnur Çelebi:“Böyle bir uygulamaya ilk kez tanık oluyorum. Ücretsiz olduğunu duyunca şok oldum. Evde kötü olan çiçeklerim var onları getirip yenisini götüreceğim. Umarım bütün evler rengârenk çiçeklerle dolar.”

qxjyhfa0g3olnjqprwtnskpl.jpg

q8iaxrevh7gItzt6e0pnmfbd.jpg

6dkwxvb1vhl270pjq4jdaosy.jpg

yacddbwi1c2h9lqjew4fubxz.jpg

lqepv2r6Ikkrxvcld5ucyh3d.jpg

hvf6e2mIzphqbcctwnjnbfpl.jpg

xuo0d4ihpdeqaaIe7kg9wbf6.jpg

9jpnpa4tsfqyhhrqxzv6uetg.jpg

avklhxmcdtfrzsjIbir5nd3a.jpg

9qjhb8oxf3oura5Id7kkyxnj.jpg

robzwhuhajsfcqabief0g6t4.jpg

jlhudm7pwlhgouz9fdIkeben.jpg

8Ihsm5gfapetugr4cfat792j.jpg

eww4lgybysid7zhkrx56nvao.jpg

g6kmqvhp9brdeIq0d1gauohy.jpg

omjztez3qcnf7pa8hqi9drx5.jpg

yolgdwsuo4ntawmqpl9vqr1p.jpg

alkgpyilweefgmpx6dm1kvfo.jpg

ffvjstlrysmb3dIqg7gnuxwp.jpg

dxpfsnqk7v0r6gojng4ozlau.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.