SAADET PARTİLİ EBRU ASİLTÜRK'TEN ÇAĞRI

SAADET PARTİLİ EBRU ASİLTÜRK'TEN ÇAĞRI

Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı Ebru Asiltürk, tüm siyasi partilere çağrı yaparak, “Buradan tüm siyasi partilere sesleniyorum;

Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı Ebru Asiltürk, tüm siyasi partilere çağrı yaparak, “Buradan tüm siyasi partilere sesleniyorum; kadına şiddet konusunda bütün siyasi partiler bir araya gelmeli, ortaklaşa yapılacak çalışmalarla, toplumsal mutabakata varılarak, topyekun bir mücadele, ortaya konmalıdır. Kadına karşışiddetin önlenmesi için, Saadet Partisi olarak, üstümüze ne düşüyorsa, yapmaya hazırız” dedi.

Asiltürk, 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla parti Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Kadına şiddet konusunda alınan önlemlerin yetersiz olduğuna ve çalışma hayatlarında yaşadıkları sorunlara dikkat çeken Asiltürk, "Düşük ücretle çalışan kadınların çocuklarının bakımının, devlet tarafından "sosyal devlet" anlayışıyla karşılanmasını atılacak çok önemli bir adım olarak görüyoruz" diye konuştu.

Asiltürk özetle şunları söyledi:

SİYASİ PARTİLERE ÇAĞRI: Bu sebeple ifade etmek isterim ki kadına karşışiddetin önlenmesi için, Saadet Partisi olarak, üstümüze ne düşüyorsa, yapmaya hazırız. Bu sorunu, bütüncül yaklaşımlarla ele alıp, kökten ortadan kaldırmak, en büyük arzumuzdur. Buradan tüm siyasi partilere sesleniyorum; kadına şiddet konusunda bütün siyasi partiler bir araya gelmeli, ortaklaşa yapılacak çalışmalarla, toplumsal mutabakata varılarak, topyekun bir mücadele, ortaya konmalıdır.

ŞİDDET ARTMAKTADIR: Devlet, uygulanan şiddetin önüne geçebilmek için ‘panik butonu’ ‘konuk evleri’ ‘kadına şiddete son: Alo 183 hayat kurtarır’ projeleri ile tedbir almaya çalışmaktadır. Ancak istatistikler gösteriyor ki alınan tedbirlere, çıkarılan yasalara, uluslararası sözleşmelere ve kadının bilinçlendirilmesine rağmen şiddet, her geçen gün artış göstermektedir.

GEÇİM SIKINTISI: Bugün geçim sıkıntısı, kadınların bir başka büyük problemidir. Çalışmak zorunda olan kadınlarımız çalışma hayatında birçok problemlerle karşılaşmaktadır. Evine gelir getirebilmek ve geçinmek için ağır şartlarda, uygun olmayan zaman ve zeminde, sosyal güvenceden mahrum statüde ve ucuz işgücü olarak çalışmak durumunda kalmaktadır. Çıkarılan yasalar ve iyileştirmeler olsa da bu yasaların uygulanmasındaki keyfilik ve denetimsizlik özellikle özel sektör başta olmak üzere büyük bir mağduriyet oluşturmaktadır. Bugün en acil olarak çözülmesi gereken problemlerin başında, üzerinde durduğumuz bu mesele gelmektedir.

SOSYAL DEVLET ANLAYIŞI: Kadının gerek çalışma hayatına gerek sosyal hayata katılımını sağlarken, sorumlu olduklarıçocuk ve yaşlı bakım hizmetlerinin, devlet tarafından karşılanmak üzere düzenlenmesini özellikle düşük ücretle çalışan kadınların çocuklarının bakımının, devlet tarafından "sosyal devlet" anlayışıyla karşılanmasını atılacak çok önemli bir adım olarak görüyoruz.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum