COŞKULU CUMHURİYET BALOSU

COŞKULU CUMHURİYET BALOSU

Sarıyer Belediyesi Cumhuriyet’in ilanının 98.yılına özel Cumhuriyet Balosu düzenledi. Baloda; kokteyl, piyano resitali, zeybek ve vals gösterisi, Kurtuluş Savaşı kadınları kahramanları kıyafetleri defilesi yapıldı. Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programın en dikkat çeken bölümü Şerife Bacı, Halime Çavuş ve Erzurumlu Kara Fatma gibi önemli kadın kahramanların kıyafetlerinin sergisi büyük beğeni topladı.

Cumhuriyet’in ilanıyla yaşanan toplumsal değişimin en önemli simgelerinden birisi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için düzenlenen cumhuriyet baloları oldu. Sarıyer Belediyesi Cumhuriyet’in 98. yıl kutlamalarında ilçede ilk kez Cumhuriyet Balosu düzenledi. Kurtuluştan kuruluşa kahraman Türk kadınları kostüm defilesi, vals ve zeybek gösterileri, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencileri flüt dinletisi gerçekleştirdi. Boğaziçi Sanat Akademisi öğrencileri ise piyano resitali sundu.

“CUMHURİYETİ ANLATMAK DURUMUNDAYIZ”

Konuşmasına Cumhuriyet’in 98.yılını kutlayarak başlayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Dünyanın en güzel memleketinde yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kazandırdığı bu toprakların kıymetini herkes bilmeli. Cumhuriyeti anlayamayanlara, duyamayanlara anlatmak ve duyurmak gerekiyor. Burada birbirinden farklı kültürlerle bir aradayız. Toplumun temel geleneklerinin kaybedilmemesi çok önemlidir. Akılcı ve toplumcu düşünceyi her zaman önde tutmalıyız. Yeni arayışlar içine girmemize gerek yok, elimizde var olanın değerini bilmeliyiz. Bizden sonrakilere ve daha da sonrakilere bu bayrağı devretmeliyiz” dedi.

 

q3rtfe1vcqpbjvrf2e6xnj5t.jpg

ivvjxnodgyk2raesfIbn7t96.jpg

lqbyrd5ava9doe1tskbcnhzj.jpg

ebIruj4kh51vd0zfdusqvn7f.jpg

5dafjzrxibkvwvopglwhsf7l.jpg

2gwvr8ei3famqtdz4ncaups7.jpg

md31fnottj4b60grigxbpmxo.jpg

n42wzk07tubaefsmo9ncsv6l.jpg

trfq9z1neregah5zics6nqp4.jpg

pzeavv3jrukhih2xgsbnsqcc.jpg

ihehltvftz6mwsvkga3ruduc.jpg

lxjmvckbwoysn9gd4r13qduq.jpg

gjtgrwsd1vrfhypxqbln4x8s.jpg

px6wIh43b0l5pfz1wtiotnds.jpg

r6dIhgu8i5c32nyaxgweb7jv.jpg

1v0p2xleadxubsqogpkitfnt.jpg

d1zjtawbvrqy7pgnqanlcm6s.jpg

cnb1zp0r3q8Iogmhj57awdpm.jpg

yw79t5spa4zeliukklpg0fcn.jpg

auzsq4euhkcpkjma6g3hj1ei.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.