CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BAŞAKŞEHİR - KAYAŞEHİR METRO HATTI’NI HİZMETE AÇTI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BAŞAKŞEHİR - KAYAŞEHİR METRO HATTI’NI HİZMETE AÇTI

Türkiye’nin Yüzyılı’nda mutluluğun şehri Başakşehir’de ulaşımı daha da hızlandıracak Başakşehir - Çam ve Sakura Şehir Hastanesi - Kayaşehir Metro Hattı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı görkemli bir törenle hizmete açıldı. Törene Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun yanı sıra Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu katıldı. Başakşehirlilerin yoğun sevgi gösterilerinde bulunduğu Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’a ve İstanbullulara aşık olduğunu söyledi.

İstanbul’un altı, üstü demir ağlarla örülüyor

İstanbul’un önemli bir meselesini daha çözdüklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün İstanbul’umuzun önemli bir meselesini daha çözmek için buradayız. Başakşehir - Çam ve Sakura Hastanesi - Kayaşehir Metro Hattı’nın bugün açılışını yapıyoruz. Uzunluğu 6,2 kilometreyi bulan metro hattımızın ülkemize şehrimize, ilçemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. İstanbul’u yer altından ve yer üstünden demir ağlarla örme vizyonumuzu adım adım hayata geçiriyoruz. Her fırsatta altını çizerek ifade ediyorum; biz, İstanbul'a ve İstanbullulara aşığız. Böylesine derin bir muhabbetle bağlı olduğumuz İstanbul’u, kimse kusura bakmasın, birilerinin ihtiraslarına kurban edemeyiz. Evimiz, yuvamız, göz bebeğimiz olan İstanbul’a karşı sorumluluklarımızın gereğini yerine getirmekten kimse bizi alıkoyamaz.” dedi.

Estetik duraklar kazandırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şu şekilde devam etti;

“Bakın bu hat devralındığında fiziki ilerleme oranı sadece neydi biliyor musunuz? Yüzde 5! Yani kazılmış, 100 metrelik tünel ve dörtte biri ancak, biten viyadük dışında ortada hiçbir şey yoktur. Gece gündüz demeden çalışarak 24 ay içinde metro hattını açılışa hazır hale getirdik. Hattımızın test ve devreye alma işlerini de başarıyla tamamladık. Bugün de sizlerin hizmetine vermenin gururunu yaşıyoruz.” 

Metro istasyonlarının tasarımına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Metro istasyonlarımızın tasarımını özgün bir anlayışla gerçekleştirdik. İstanbul’umuza sadece bir ulaşım altyapısı değil aynı zamanda sembol mekânlar da kazandırmak istedik. Çam ve Sakura Şehir Hastanesi istasyonunda çam ve sakurayla birlikte tüm şehir hastanelerimizi tanıtan özel atrium inşa ettik. Kayaşehir istasyonumuzda ışıklarıyla, ahşap görünümü veren kaplamasıyla yer altında bekleyen yolculara sıcak bir atmosfer sunduk. Estetik özellikleri yanında metro hattımızla bölgenin önemli bir ihtiyacını da gideriyoruz. Kent merkeziyle, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi arasında artık ulaşım daha hızlı, ekonomik ve güvenli olacaktır.” diye konuştu.

“Evinize hoş geldiniz” 

Törende Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu da coşkulu kalabalığa hitap etti. Yeni metro hattının şehir içi ulaşıma hız kazandıracağının altını çizen Kartoğlu, “Milletini Türkiye Yüzyılı’nın eşiğine taşıyan liderimiz, genel başkanımız, sayın Cumhurbaşkanımız evinize, kuruluşunda ciddi katkılarınız olan, medeniyet tasavvurumuzun şekillendiği Başakşehir’imize hoş geldiniz. Şehrimizde ulaşıma hız kazandıracak, Avrupa'nın en büyük sağlık kompleksinden olan Şehir Hastanemize ulaşımı dakikalara indirecek metro hattımız için Zatı Âliniz başta olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Bu dev eserin Başakşehir'imize, İstanbul’umuza ve Türkiye’mize hayırlı olmasını diliyorum. Varlığınızla onurlandırdığınız bu muhteşem tablonun Türkiye Yüzyılı koridorunda yerini alacağı inancıyla Zatı Âlinize en kalbi duygularımla hürmet ve muhabbetlerimi sunuyorum.” dedi.

 

 

 

y3qogndzawyw9bkxxgfcibkq.jpg

a1m6Iyuspxdlhnerkqalcuzm.jpg

hg5abftjpzabmoeslx1rcr30.jpg

mzs1aozvh37wr9lhagktfu2b.jpg

qmcgfr3ed7vykzr6snfwzhwb.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.