CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BAŞAKŞEHİRLİ ROMANLARLA İFTARDA BULUŞTU

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BAŞAKŞEHİRLİ ROMANLARLA İFTARDA BULUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Nisan Romanlar Günü’nde Bahçeşehir’de düzenlenen geleneksel iftar buluşmasında Roman vatandaşlarla bir araya geldi. İftara Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun yanı sıra Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Başakşehir Kaymakamı Uğur Turan ve AK Parti Başakşehir İlçe Başkanı Sebahatdin Kayas da katıldı. İftar sonrası Roman vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Roman kardeşlerimiz ile bir araya geldiğim her anın benim gönlümde farklı bir yeri var. Şüphesiz bugünlerde tüm ayrılıklarımızı dışarıda bırakarak, oturduğumuz şu muhabbet sofrasında birleştiriciliğin önemini farklı bir şekilde anlıyoruz. Sosyal medya mecralarının körüklediği ırkçı düşüncelerin kardeşliğimizi zedelemesine asla fırsat vermeyeceğiz.” dedi.  

“Roman kültürünü yaşatmak için kuracağımız müzenin çalışmaları devam ediyor”

Romanlara yapılan haksız muameleleri ellerinin tersiyle ittiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Roman kardeşlerimize yönelik haksız, adaletsiz, çarpık bakış açısının kırılması yönünde aşama da kaydettik. Roman vatandaşlarımız yoğun olarak yaşadığı 25 ilimizin valiliklerinden sizlerin sesi soluğu olacak bir koordinatör belirliyoruz. Roman kültürünü yaşatmak ve yeni nesillere aktarmak üzere kuracağımız müzenin çalışmaları devam ediyor. “ dedi. 

“5 bin 133 konutu Roman kardeşlerimize teslim ettik”

Sosyal konut projeleriyle Roman vatandaşlarının huzurlu, modern ve nezih evlerine kavuştuğunu belirten Erdoğan, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız ihtiyaç duyduğunuz her konuda sizlerin yanındadır. Sosyal konut projelerimiz ile Roman vatandaşlarımızın huzurlu, modern ve nezih evlerine kavuşturuyoruz. Bugüne kadar çeşitli şehirlerimizde 5 bin 133 konutu parkları, bahçeleri ve spor alanlarıyla yapıp, Roman kardeşlerimize teslim ettik. Ayrıca 6 bin 700 kardeşimizin evini onararak veya yeni baştan yaparak kendilerine takdim ettik. Deprem felaketi sonrasında bu çalışmaların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görüyoruz.” ifadelerini kullandı. 

“Türkiye Yüzyılı’nın romanını siz kardeşlerimizle yazacağız”

14 Mayıs’ta Türkiye’yi her alanda daha üst bir lige taşımak istediklerini söyleyen Erdoğan, “Roman vatandaşlarımızın bütün haklarının, bütün sorunlarının takipçisi olmaya devam edeceğiz. Ülkemiz geçmişe göre çok daha özgür, çok daha adaletli, daha vicdanlı hepimizin için daha yaşanılabilir bir Türkiye olmuştur. Hiç şüphesiz bu hepimizin ortak başarısıdır. İnşallah 14 Mayıs’ta bu başarı hanemize yeni yıldızlar ekleyeceğiz. Türkiye’yi inşallah her alanda hep beraber bir üst lige taşıyacağız. Nasıl ülkemizin son 20 yılına mührümüzü vurduysak, Türkiye Yüzyılı’nın romanını da siz kardeşlerimizle birlikte yazacağız.” ifadelerini kullandı.

ijzalsmoncugyu4wxsabg0vl.jpg

nIfgxmt8lx9pjy62oaozehwd.jpg

vIhxdbbzu9an8q2o6v5q4ggf.jpg

rfjrnkpquI4w2biyxpzo8ano.jpg

p1tmyp8zgxme70ua2hbcfqn9.jpg

loovzfI8xy7b2dfp4lc3ugjj.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.