DÜŞÜNCE AKADEMİSİ’NDE EVREN VE İNSAN KONUŞULDU

DÜŞÜNCE AKADEMİSİ’NDE EVREN VE İNSAN KONUŞULDU

Başakşehir Belediyesi’nin düzenli olarak gerçekleştirdiği Düşünce Akademisi’nde her hafta birbirinden önemli konular işlenmeye devam ediyor. Başakşehirlilerin ilgiyle takip ettiği Düşünce Akademisi’nin bu haftaki konuğu İbn Haldun Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı Doç. Dr. Enis Doko’ydu. Doç. Dr. Doko, felsefenin en temel alanlarından bir olan evren ve insan konusunu anlattı. Şehir Sanat’ta düzenlenen programa ilçe sakinlerinin ilgisi büyük oldu.

“Yer çekmiyor, kütleler birbirini çekiyor“

Yer çekimiyle ilgili doğru bilinen bazı bilgilerin yanlış olduğunu dile getiren Doç. Dr. Enis Doko, “Parçacıklar, neye göre bir araya geliyor? Lego taşları varsa bunları yapıştırmamız gerekiyor. Parçacıkları ne birbirine yapıştırıyor? Bunlara kuvvetler diyoruz ya da etkileşimler diyoruz. Dört tane kuvvet var, bildiğimiz. Kütle çekimi ya da yer çekimi diye bazen yanlış bir şekilde ifade ediyoruz. Yer çekmiyor, kütleler birbirini çekiyor. Yerin bir olayı yok, yani. Güçlü ve zayıf nükleer kuvvet, elektromanyetik kuvvet var.” diye konuştu.

0lckw7mxybu4d8hfrqikpgIr.jpg

2crhs7bt8xuu3tzq1ynpjlkm.jpg

5fdai0kmge9kazcocl8my3ul.jpg

lynejey70rhxsskI4ptfqqkc.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.