DÜŞÜNCE AKADEMİSİ’NDE HZ. MUHAMMED VE İNSAN KONUŞULDU

DÜŞÜNCE AKADEMİSİ’NDE HZ. MUHAMMED VE İNSAN KONUŞULDU

Başakşehir Belediyesi, yoğun ilgiyle takip edilen Düşünce Akademisi’nde toplumsal ve kültürel konularda değerli isimleri ilçe sakinleriyle buluşturmaya devam ediyor. Moderatörlüğünü şair ve felsefeci Prof. Dr. Habip Türker’in üstlendiği, mutasavvıf ve devlet sanatçısı Ahmet Özhan’ın konuk olduğu bu haftaki programda “Resulullah ve İnsan” konusunun ele alındı. Başakşehir Belediyesi Şehir Sanat’ta düzenlenen söyleşide Türker ve Özhan, Başakşehirlilere Hz. Muhammed’in yaşamını ve insani yönlerini anlattı. Günümüzde unutulmaya yüz tutmuş değerler ve dikkat edilmesi gereken davranışlara dikkat çekildi.

“Hz. Muhammed’den sonra doğan her insan ümmeti Muhammed’dir“

Kâinatta var olan bütün güzelliklerin Allah’tan olduğunu ve Muhammedi özellikler taşıdığını dile getiren sanatçı Ahmet Özhan, “Bir insan, Hz. Peygamber’e benzediğini veya benzemediğini bilemez. Ancak bilkuvve ve bilfiil her insan efendimize benzer. Efendimizin zuhurundan itibaren dünyaya gelmiş her insan, Müslüman olsun veya olmasın ümmeti Muhammed’dir. Kabul edilsin veya edilmesin bütün güzellikler, bütün zarafetler aslında Allah’tan olmak itibariyle Muhammedi özelliklerdir. Eğer sosyal olarak edepli, terbiyeli, ölçülü bir insan görürseniz, bunlar Muhammedi özelliklerdir.” diye konuştu.

s9y8zlInkttcobwipfs7amjy.jpg

nd8vo7fItcjlmp6e2bzyr0k9.jpg

3a5pk86mdvyfrkocrelbva1u.jpg

rs38gcI0mavmxhatnxidp12z.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.