DÜŞÜNCE AKADEMİSİ’NDE “VARLIK” KAVRAMI KONUŞULDU

DÜŞÜNCE AKADEMİSİ’NDE “VARLIK” KAVRAMI KONUŞULDU

Başakşehir Belediyesi tarafından ilçe sakinlerinin ruh ve düşünce dünyasının gelişmesi amacıyla düzenlenen Düşünce Akademisi’nde birbirinden kıymetli konular ele alınmaya devam ediyor. Başakşehir Millet Kıraathanesi’nde gerçekleştirilen programda şair ve felsefeci Prof. Dr. Habip Türker, varlık konusunu ele aldı. Programa katılan Başakşehirliler, Prof. Dr. Türker’i pürdikkat dinledi. Prof. Dr. Türker, felsefede varlık konusunu geniş bir şekilde inceleyerek, katılımcıların düşünce dünyasında yeni ufuklar açtı.

“Varlık Allah’tır”

Varlığın dopdolu ve mükemmel olduğunu dile getiren şair ve felsefeci Prof. Dr. Habip Türker, “Var olmayan bir şeyi ne düşünebilirsin, ne de ifade edebilirsin. Bu yüzden sadece varlığı düşünebilirsin ve varlığı konuşabilirsin. Varlık dopdoludur, mükemmeldir. ‘Varlık nedir’ sorusunun cevabı belli aslında. Varlık Allah’tır. Hep var olan odur. Sonradan meydana gelmiş olanlara benzememesi demek, Allah’ın saf varlık olduğunu gösterir.” diye konuştu.

iptqg6hyxanudfgrlaIjjwlx.jpg

y2ampfn7wh0pij6d9lgttljz.jpg

ho84kskpqhw6b3urlu1dpemt.jpg

4qxqc3p056satxrmsf2tezuI.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.