EĞİTİMDE MARKA ŞEHİR: BAŞAKŞEHİR

EĞİTİMDE MARKA ŞEHİR: BAŞAKŞEHİR

Başakşehir Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı ve Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüyle birlikte yürüttüğü eğitim yatırımlarına her geçen gün yenilerini ekliyor. Yatırım planına alınan, inşaat çalışmaları devam eden ve eğitim öğretime açılan okullarla daha güçlü Türkiye’nin temelleri Başakşehir’de atılıyor. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun göreve geldiği 2017 yılından itibaren anaokulundan ilkokula, ortaokuldan liseye kadar çok sayıda eğitim yuvası hizmete açıldı.

Başakşehir’e 21 yeni okul kazandırıldı

Son 6 yılda Başakşehir’e 7 ilkokul, 7 ortaokul, 3 Anadolu lisesi, 2 imam hatip lisesi, 1 kız Anadolu imam hatip lisesi ve 1 fen lisesi olmak üzere 21 yeni okul kazandırıldı. Eğitim yatırımlarıyla göz dolduran ilçede çocuk ve gençlere verilen eğitimin kalitesini artırmak adına çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

 

423 yeni derslik inşa ediliyor

Güvercintepe, Şahintepe, Kayaşehir ve Bahçeşehir’in de aralarında bulunduğu 21 farklı noktada yeni okul inşa ediliyor. Yapımı devam eden okullar tamamladığında; 96 derslikli anaokul, 262 derslikli ilkokul ve 144 derslikli ortaokul olmak üzere 423 yeni derslikte ilk ders zili çalacak. Öte yandan ilçe genelinde planlama aşamasında olan 13 farklı noktaya 352 derslik daha yapılması için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

 

Kültür yaşam merkezleri öğrencilerin hizmetinde

Başakşehirli çocuk ve gençlerin eğitimine destek olmak amacıyla ilçenin farklı noktalarında hizmete açılan on bir kültür yaşam merkezi ve bir gençlik merkezi bulunuyor. Birçok branşta öğrencilere etüt ve ders çalışma imkânı sunuluyor. Ayrıca Başakşehir Kültür Yaşam Merkezi, Özdemir Bayraktar Bilim Kültür ve Yaşam Merkezi ile Kayapark Kültür Yaşam Merkezi’nin hizmete açılması için gün sayılıyor.

aa1t6bfbfpyluzhgwhdzg7jk.jpg

1agqsdi24rtqmn7Ipfcdlukx.jpg

ozcwzkcjomiqlg4thr31x90f.jpg

zmbj9ix0qjhueykf4l3psgtq.jpg

rac3vyatyfvsmiwht5zzgf92.jpg

jzwhx79yapqtsyhr2duxn6ul.jpg

cs6zqohan7qie4ne8vtrgbgk.jpg

md5navur8yuet6rwzg3cxfek.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.