GELECEK BAŞAKŞEHİR’DE YETİŞİYOR

GELECEK BAŞAKŞEHİR’DE YETİŞİYOR

150 bin gence teknoloji eğitimi verildi

Teknolojinin kuluçka merkezi Başakşehir Living Lab İnovasyon ve Teknoloji Merkezi’nde, teknolojinin tüm sınırları gençlerle birlikte zorlanıyor. Bu kapsamda Teknoloji Akademi ile 81 ilin yanı sıra 36 ülkede, 150 binden fazla teknoloji meraklısına eğitim verildi. BASE Espor Merkezi’nde ise oyun tutkunu gençler profesyonel olarak eğitilerek, koçlar eşliğinde ulusal ve uluslararası turnuvalara hazırlanıyor.

2 milyon gence ulaşıldı

Türkiye’nin en büyük gençlik ve spor organizasyonu İstanbul Gençlik Oyunları’nda kapsamında 2022 - 2023 eğitim öğretim yılında 854 okul ziyaret edildi. 155 bin 543 gençle katılım rekoru kırılırken, okullarda düzenlenen programlarla 2 milyon gence ulaşıldı.

Türkiye’nin eğitim üssü

Başakşehir’de eğitim alanında gençlere yeni fırsatların kapıları da sonuna kadar açılıyor. Kültür yaşam merkezleri ve gençlik merkezinde yer alan Müzik Akademisi ile Tiyatro Akademisi’nde gençler hayallerindeki konservatuvarlara hazırlanıyor. Ayrıca eğitmenler eşliğinde gençlere etüt yapma imkânı da sağlanıyor. Ev ortamında ders çalışacakları, kitap okuyacakları ya da kendilerine vakit ayıracakları kütüphaneler ve kitap kafeler de gençlerin hizmetinde bulunuyor. Türkiye’de bir ilk olan, gençler ile medya sektörünün deneyimli isimlerinin buluştuğu, geleceğin yeteneklerinin keşfedildiği 14 yıldızlı Başakşehir Yeni Medya Akademisi’nde, yeni dönem kayıtları sürüyor. Sessizliği bol, bilgisi çok Bahçeşehir Millet Kütüphanesi’nde, on binlerce eser kitap kurtlarıyla buluşturuluyor.

Sporun merkezi Başakşehir

Spora gönül veren gençlere ise Başakşehir Spor Parkları’nda hizmet veriliyor. BESYO Spor Akademi Hazırlık Kurslarında gençler geleceğe hazırlanıyor. Başakşehir’in oksijen deposu Şamlar Tabiat Parkı’nda bulunan İzcilik Kampı’nda ve Saros Körfezi’nde denize sıfır, eğlencesi hiç bitmeyen Enez Gençlik Kampı’nda, gençlere unutulmaz bir tatil imkânı sunuluyor.

Başakşehirli gençler yardımlaşmada da öncü

Sosyal çalışmalarda da gençlerle birlikte hareket ediliyor. Gönüllü gençlerin de yer aldığı Başakşehir’de İyilik Zamanı (BİZ) projesi ile bir yandan yardımlaşma kültürü diri tutuluyor, diğer yandan da geçmiş ve gelecek arasındaki bağ ilmek ilmek örülüyor.

tjujhzv14kilmkcc98wpey6d.jpg

dve9h0ig8mqzyvswjsupwdlp.jpg

ml4pk8kczhvmt1ndra9egwqI.jpg

texy2rdss05t1kvcu8lmpIzo.jpg

ovflixgr5bwqc4hxjnapzkru.jpg

o2qmllxpjzturqvt4gps3ufn.jpg

zmq8d9ydbr7f4unwslangp5r.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.