İSTANBUL’UN TARİHİ SEMTLERİNİ İBRAHİM AKKURT ANLATTI

İSTANBUL’UN TARİHİ SEMTLERİNİ İBRAHİM AKKURT ANLATTI

Başakşehir Belediyesi, kültür sanat etkinliklerini aralıksız sürdürüyor. Başakşehirlilerin sevdiği ve yakından takip ettiği Düşünce Akademisi’nin bu haftaki konuğu tarihçi yazar İbrahim Akkurt oldu. Şehir Sanat’ta düzenlenen “Birlikte Yaşama Sanatının İcra Edildiği Semtler” konulu söyleşiyi ilçe sakinleri ilgiyle takip etti. Akkurt, İstanbul’un tarihi semtleri Ayvansaray, Balat ve Fener’in önemini e anlattı.

“Kıymetli bir şehirde yaşamanın sanatı var”

Fatih bölgesinin İstanbul’un tarihi merkezi olduğunu dile getiren İbrahim Akkurt, “Bir şehirle ilgili kitap yazılacağı zaman o şehrin tarihi mekânları ya da tarihi direkt anlatılmaz. Şehirde yaşama sanatının önemi vurgulanır. Fakat biz de ‘İstanbul gizli rehberi’, ‘İstanbul’u yürüyerek geziyoruz’ tarzında farklı bir yaklaşım oluyor. Nasıl ki bir yemeği yemenin sanatı var, nasıl ki her işin kendine uygun adabı var ise kıymetli bir şehirde yaşamanın da sanatı var. Bu şehrin merkez noktası Fatih bölgesinde.” ifadelerini kullandı. 

hzuismj064kyde3ffwchqcyg.jpg

rect3nsz5ktzbay1d9mbrqoy.jpg

ldmIv1azexpph08v2lbuux6w.jpg

agynbsoccu0dem1ljyrlihgw.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.