“KUMPANYADA CURCUNA” YENİ SEZONA MERHABA DEDİ

“KUMPANYADA CURCUNA” YENİ SEZONA MERHABA DEDİ

Kültür sanat sezonu etkinlikleriyle göz dolduran Başakşehir Belediyesi, eski bir İstanbul hikâyesinin anlatıldığı "Kumpanyada Curcuna" isimli oyunu tiyatroseverlerle buluşturdu. Başakşehir Tiyatro Akademisi bünyesinde sahneye taşınan, usta tiyatrocu Cengiz Küçükayvaz'ın yazıp yönettiği ve oynadığı oyun, bir kez daha Başakşehirlilerin beğenisini topladı.

Eğlence bir an olsun eksilmedi

Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi’nde sahnelenen oyunda olaylar, Temaşa-ül Curcuna isimli bir kumpanyada geçiyor. Kumpanyanın sahibi Nigar Hanım, konağı yandığı için geceyi kumpanyada geçirmek zorunda kalır. Bu arada Kızı Gülnihal, Paşa’nın oğlu Çıtkırıldım Kıvanç Efendi’ye aşık olur. Paşa baba ve oğlu Kıvanç, Gülnihal’i istemek için konağa gelmek isterler ama Nigar Hanım konakta değil, kumpanyada kalmaktadır. O akşam kumpanyada her zamanki gibi gösteri vardır. Aynı anda hem kız istenecek hem de Paşa babaya belli etmeden gösteri devam edecektir. Bütün bunlar yetmezmiş gibi, Nigar’ın belalısı ve alacaklısı Tuzsuz Deli Bekir de devreye girince olaylar işin içinden çıkılmaz bir hal alır. Bütün bu karışıklığı çözmek ise İbiş’e kalır.

Ustalar ile genç tiyatrocular aynı sahnede

Sanat yönetmenliğini Caner Demir’in üstlendiği oyunda; Cengiz Küçükayvaz, Züleyha Karyağdı, Harun Özağ, Aykut İspir, Alican Turan, Deniz Akkaya, Oğuz Cabir Arslan, Evrim Artut, Ahmet Altan Dalyan, AbdulsamedAlbora, Samira Tiryaki, Yağmur Şayir, Irmak Çakmak, Samet Karakaş, Ayber Faruk Özbeyli ve Esma Nur Karaca sahne aldı.

lcpbx7dl3sokargi0tyfk2hd.jpg

cahoek46shymbyq9qedzilzw.jpg

kau4xqw1betozwdydmxlrprk.jpg

uqmubrz85rq7g0dezsmlo6c3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.