MALATYALI YAŞLI ÇİFT DEPREMDE YAŞADIKLARINI ANLATTI

MALATYALI YAŞLI ÇİFT DEPREMDE YAŞADIKLARINI ANLATTI

11 ilde yıkıma neden olan asrın felaketinde nice kurtuluş hikâyesi yaşandı. Malatya’da Kurucaova beldesine bağlı Kırkbayır köyünde yaşayan Tatar çifti de onlardan biriydi. Ahmet Tatar ve Gülistan Tatar, sabaha karşı meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremde yaşadıklarını ve enkaz kurtulmalarını 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası nedeniyle ziyaretine gelen Başakşehir Belediyesi ekiplerine anlattı. 

Allah müsaade etti, kurtulduk”

Evleri deprem anında çöken Ahmet Tatar, “Depremi duyar duymaz hemen fırladım, odanın kapısını kolay açtım. O inilti kulağımı sağır etti. Kurtulma şansımız yoktu. Allah müsaade etti, kurtulduk. Yoksa ölmüştük. Hanım diyor ki; ‘ben çıkarken her şey devrildi. Ev çöktü. Kapının üstünde dışarıya çıktım.’ İki saniye daha sallasaydı hiç kimse kalmazdı.” şeklinde konuştu. 

“Allah devletimize zeval vermesin”

Gülistan Tatar da yaşadıklarını şöyle aktardı;

“Kapı düştü, üstüne basarak çıktım. Allah-u ekber, Allah-u ekber dedim. Komşum enkazın altında bağırıyor, ağlıyor. Amcamın torunu öldü. Diğer amcamın kızı ve oğlu öldü. Rabbim göstermesin daha. Biz gördük, çocuklarımız görmesin. Uykuyu kaybetmişim, uyku yok. Allah devletimize zeval vermesin.”

rth7z4bsoyej9pkzI2ygdwws.jpg

tivgIfr7emgpf2tb1n8pclls.jpg

wc96uas5vn3hbpenx7j8qufk.jpg

q8tomlikkhtnqjleu3sacjud.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.