Op.Dr.Cengiz Alp," Her şey çok güzel olacak"

Op.Dr.Cengiz Alp," Her şey çok güzel olacak"

Sarıyer'in sevilen hekimi Op.Dr.Cengiz Alp, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin iptali ve yenilenmesine ilişkin açıklamalarda bulundu

Op. Dr Cengiz Alp yaptığı açıklamada, "Seçimlerin, Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edilmesiyle Türkiye'de değişik ortam oluştu. Sosyal demokratlar olarak demokrasiye inanmış insanlar olarak halkımıza bir çözüm yolu göstermemiz gerekiyor. Bu aralar çokça tartışılan boykot konusunun bir tuzağa dönüşebileceğini, sokağa yönlendirmenin bir parçası olduğunu düşünüyorum halkımızın tekrardan demokrasiye inancını pekiştirmek ve önümüzdeki dönemde demokratik kanalların açılması anlamında sandığa gitmenin, daha güçlü bir şekilde oy vermenin yollarını bulmamız gerekiyor" dedi.


Op. Dr.Cengiz Alp, "Cumhuriyet tarihimizi incelediğimiz zaman ilk defa belediye seçimlerinde ve referandumda yakaladığımız farklı düşünce birlikteliğinin,  birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğini gördük ve ittifakın çok değerli olduğunu düşünüyorum. 70 ve 80 öncesini yaşamış bir insan olarak;  demokrasi hareketinin tarihsel bir süreç içerisinde kısa vadelerde ki iniş ve çıkışlarla değerlendirmenin yanlış olduğunu düşünüyorum. İleriye yönelik çocuklarımıza ve torunlarımıza yönelik iyi bir ülke iyi bir dünya bırakmanın yolunun,  geniş ittifaklardan, demokrasiye inanmış çok sesli çok kültürlü ittifakların yan yana yürümeyi başarmış ittifakların birlikteliğinden yeni bir umut doğacağını ve Türkiye'nin geleceğinin iyi olacağına inanıyorum.  Ekrem İmamoğlu çok iyi liderlik sergiliyor, örgütü çok iyi yönetiyor, çok kapsayıcı konuşma dili var, entelektüel birikimi ve siyasi deneyimlerini ve toplum kesimlerini çok iyi anlayabilecek kapasitede yeni bir lider olduğunu düşünüyorum. Liderlik meselesinin toplumsal hareketlerde sürükleyici anlamında çok etkili olduğunu düşünüyorum ve bu ittifakı daha çok genişleterek sandığa gitmenin stratejik olarak hesaplarını yapmamız gerekiyor. Karamsarlığa kesinlikle yer yok ! Bugünkü olduğumuzdan, dünkü olduğumuzdan daha iyi bir sürecin Türkiye'yi beklediğini gördüğümüzde umutlu bir dönemin açılacağını söyleyebilirim" dedi.


23 Haziran seçim sonuçlarının en az 200 bin oy farkla Ekrem İmamoğlu'nun alacağını düşünüyorum diyerek açıklamasını sürdüren Op.Dr.Cengiz Alp, "Ekrem İmamoğlu zaten almıştı onda bir tereddüt yok.  Seçim sandıkta bir oy farkla bile alınsa değişen bir şey yok demokrasi kuralları çerçevesinde geçerlidir ama İstanbul'u vermeme, İstanbul'da oluşturulan büyük bir rant havuzunu kaptırmama çabası ve devletin kurallarını tek partili dönem gibi çalıştırılması, bütün kurumların parti tarafından ele geçirilmiş olması,  partili Cumhurbaşkanı meselesinin bizim demokrasi anlayışımıza ters olduğunu baştan beri söylüyoruz. Ben bu mücadelenin bizi dün olduğundan daha iyi,  daha kapsamlı, daha geniş anlamda demokrasi penceresine açacağını düşünüyorum. Hepimiz hep birlikte sandığa gideceğiz özellikle tatil planları ertelenecek ve sandıktan büyük bir zaferle çıkacağız. Sokak, boykot, bizi sokakta çatışmalara sürükleyecek her türlü provokatif ortamlardan uzaklaşmamız gerekiyor. Uyum ve hoşgörü içerisinde bu ittifakın içerisine başkalarını da katacağız ancak bu şekilde demokrasi kanalını açabiliriz" dedi. 


Dr.Cengiz Alp, "23 Haziran'da her şey daha güzel olacak ve ben ilk defa bu kadar çok umutluyum. İstanbul Belediyesinin alınması elbette çok önemli ama bunun referanduma dönüşerek Türkiye'deki bu baskıcı, sıkıcı ve tek adam rejiminin son bulmasına yol açacak çok önemli bir gelişmeye imza atılacak diye düşünüyorum" dedi.
 

Op.Dr.Cengiz Alp," Herşey daha güzel olacak"

Op.Dr.Cengiz Alp," Herşey daha güzel olacak"

Op.Dr.Cengiz Alp," Herşey daha güzel olacak"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler