OTİZMLİ YÜZÜCÜ ENGELLERİ AŞTI, TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

OTİZMLİ YÜZÜCÜ ENGELLERİ AŞTI, TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

Başakşehir Engelsiz yaşam Merkezi’nde bağlama eğitimi alan 19 yaşındaki Fatih Selim Başpınar, başarısını ve azminin sonunda gelen şampiyonluk hikâyesini anlattı. Hayata dört elle tutunduğunu söyleyen Başpınar, istedikten sonra tüm engellerin ortadan kalktığını ifade etti.

8 yaşında yüzmeyle tanıştı

Yüzmeyi çok sevdiğini ve 8 yaşında havuzla tanıştığını söyleyen Başpınar, “Bir tanıdığımın vesilesiyle yüzmeye başladım. Zaman geçtikçe bu sporu çok sevdim. Daha profesyonel bir şekilde çalışmaya başladım ve yarışmalara katılmaya karar verdim. Profesyonel olmasa da ilk başarımı 12 yaşında elde ettim. Bu bana motivasyon kaynağı oldu. Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu’nun düzenlediği 1. Bölge Türkiye Yüzme Şampiyonası’nda 400 metre serbest kategorisinde Türkiye şampiyonu oldum. Zamanla bu başarılarım devam etti. Açık deniz ve boğaz yarışlarına da katıldım. Burada da çeşitli dereceler kazandım.” şeklinde konuştu.

Hedefi milli sporcu olmak

Hedefinin milli sporcu olmak olduğunu söyleyen Başpınar, “Çok çalışıyorum. Ben aslında kendime milli sporcuyum diyorum. Çünkü her yarışın ardından ülkemizin bayrağını şampiyonluk kürsüsünde dalgalandırmaktan gurur duyuyorum.  Ama hedefim bu sene resmi olarak milli sporcu olmak. Bunu da başaracağıma inanıyorum.” dedi.

jvhlh0wccuzgytg3ey9um1tf.jpg

jzqikf4xpguwr6ohuhIm72em.jpg

Ibu2whxylscsklx6fpdcdgaj.jpg

s9l7augdj4uk8q02mexxzrhw.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.