SAGEM VELİLERDEN TAM NOT ALDI

SAGEM VELİLERDEN TAM NOT ALDI

Eğitimde fırsat eşitliği ilkesiyle yola çıkan ve her yıl ailesine yüzlerce öğrenci katılan Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (SAGEM) şubelerinin eğitimcileri, yeni eğitim öğretim yılı vizyonunu veli bilgilendirme ve paylaşım toplantısında açıkladı.

Sarıyer genelinde 11 şubesiyle 7-14 yaş aralığındaki çocuklara hizmet veren SAGEM şubelerinin eğitimcileri, yeni eğitim öğretim vizyonunu sunarak, velilerin sorularını cevapladı. Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun, Sarıyer Belediyesi Eğitim Danışmanı Selçuk Dereci, Sarıyer Akademi Genel Koordinatörü Sami Görey, SAGEM öğrencilerinin velileri ve eğitimcileri katıldı.

100 BİNDEN FAZLA ÖĞRENCİYE EĞİTİM

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sarıyer Belediyesi Eğitim Danışmanı Selçuk Dereci “Eğitim gönüllüsü olduğumuz için buradayız” şeklinde konuşarak şunları söyledi: “2019 yılından bu yana ortalama 100 binin üzerinde Sarıyerli çocuğumuza eğitim verdiğimiz için onurluyuz. Çocuklarımızın örgün eğitimdeki çalışmalarına destek vermenin yanı sıra sosyal alanda da desteklemek istiyoruz. Çocuklarımızın yarının geleceği ama bugünün de gerçekleri. Biz sorumluluğumuzun farkındayız.”

GÜVENLİ VE SOSYAL ALAN

SAGEM şubelerinde verilen eğitimlerin anlatıldığı sunumu gerçekleştiren SAGEM Koordinatörü Serap Genç ve Bağlar SAGEM şube sorumlusu Tülay Yılmaz, temel derslerin yanı sıra yapılan sosyal aktiviteler ile güvenli ve sosyal bir alan oluşturduklarını, çocukların hem eğlenceli hem de eğitici vakit geçirmeleri için çalışmalar yapmayı önemsediklerini dile getirdi.

SAGEM AİLEMİZ OLDU

SAGEM’de eğitim görmenin kendilerine büyük bir ayrıcalık ve özgüven sağladığını yaptıkları konuşmada dile getiren mezunların ardından söz alan veli Safiye Tanrıkulu, “Hem SAGEM öğrencisi hem de öğrenci velisiyim. Kurumda önce veliye, sonra çocuğa dokunuyorlar. Saat fark etmeksizin öğretmenleri arayabiliyorum. O kadar çok faaliyet var ki. Hele ki sınav zamanında çocuklarımızı geliştiriyorlar. Bizim için çok büyük bir şans. Kültür gezileri oluyor. Bu imkanların sağlanması çok büyük bir faaliyet. Boğaz turu yaptık. Kamplar oluyor. Tatile gitmeye imkanı olmayan çocuklar için çok değerli. SAGEM bizim ailemiz oldu” şeklinde konuşarak duygularını ifade etti.  

İŞİMİZİ GURURLA YAPIYORUZ

“Duygulanmamak mümkün değil” diyerek sözlerine başlayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç; “Çocukluğum çok zor geçti. İmkanlarımız şimdi ki gibi değildi. Daha farklı olanaksızlıklar yaşadık. Ben öğretmenlerimi hiç unutmuyorum. Göreve başladığımda kendime bir hedef koydum. Bir gün bir yönetici olursam çocukluğumda sahip olamadığım imkanları çocuklara özgürce yaptıracağım dedim. İşlerimizi gururla yapıyoruz. Söz alan velilerimiz biz bir aile olduk dediler.  Çok mutlu oldum. Bizim için belediyecilik sadece yol yapma, kaldırım yapma değil. Çocuklarımıza yarınları için destek veremiyorsak, içinde eğitim yoksa binaların çok güzel olmasına gerek yok” diye konuştu.

Sarıyer Belediyesi’nin eğitim hizmetlerinden bahseden Sarıyer Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun ise; “Sizlerin önerilerinize ihtiyacımız var. Sarıyer’de Milli Eğitim’e bağlı 98 okul var. Okulların ihtiyaçlarını karşılıyoruz. 7500 öğrencimize burs desteği sağlıyoruz. SAGEM’i bilmeyen velilere anlatmanızı istiyoruz” dedi. Coşkun, konuşmasından sonra velilerin merak ettiği soruları cevapladı.

g5nrkpls9qadbsbvyxxtdlt0.jpg

0hvskpsdtpkhquq7iau5brge.jpg

vg5ms0e4xdpcc8n9rjl1uzkw.jpg

jzfIf6cwonrac7bgvtgr82pq.jpg

bapfylq5xdone2tp7b1rmze9.jpg

rsqvbxyt9afo2Igopnq6dwga.jpg

cojp0gepIkby7t28vrhq1nd6.jpg

5imd4btds9xym1rggjluojbc.jpg

mgq7wl2rp6exegzocqitysam.jpg

jzgcnanw872boqphfru0cdgm.jpg

r2aj8el5mnh4b7rkpgywuspf.jpg

rgra6kstjtjgynhi1l3xekc0.jpg

qqf5dkyotn3lvxhapbI9gpre.jpg

z2gfvolgxdnuqcypxhz36nuI.jpg

7zzlhaf3vu6c2pivfymudtbg.jpg

oIzoncczkf1yitfwxh7lnqda.jpg

jmepIg8atxwcqtdhivyrcxyw.jpg

ncukglslxgxaIhq8drfbvjfz.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.