“SAĞLIK SPORDA, BAĞLAN HAYATA” PROJESİNİN TANITIMI YAPILDI

“SAĞLIK SPORDA, BAĞLAN HAYATA” PROJESİNİN TANITIMI YAPILDI

“Sağlık Sporda, Bağlan Hayata” isimli projesiyle Avrupa Birliği’nden (AB) 129 bin 778,70 euro hibe almaya hak kazanan Bayrampaşa Belediyesi, proje ortağı Litvanya’nın Kaunas Belediyesi ile toplantı yaparak projenin tanıtımını yaptı. Projenin detaylarıyla

Türkiye ve Avrupa Birliği arasında şehir eşleştirme hibe programı kapsamında, Bayrampaşa Belediyesi tarafından yürütülen “Sağlık Sporda, Bağlan Hayata” isimli projenin açılış toplantısı Bayrampaşa’da yapıldı. Başkan Atila Aydıner’in ev sahipliğinde Bayrampaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdür Vekili Bülent Özcan, Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Kaunas Delegesi Başkanı ve Kaunas Belediyesi Sportif Faaliyetler Direktörü Vyginta Poderyte, Bayrampaşa Spor Kulübü Başkanı Cengiz Günaydın, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri ve muhtarlar ile Litvanya heyeti katıldı. Projenin tüm detaylarıyla anlatıldığı toplantıda bir sonraki aşamada yapılacaklar da ele alındı.

“İLÇEMİZİN DEĞERİNE DEĞER KATACAK ADIMLAR ATACAĞIZ”
Toplantıda konuşan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Halkımız bize 5 yıllığına daha ilçemize hizmet etme imkânı verdi. Bu zaman zarfında ilçemizin değerine değer katacak adımlar atacağız. Bugün, Litvanya’nın Kaunas Belediyesi ile ortaklaşa yürüttüğümüz projenin açılışını yapmanın onurunu yaşıyoruz. Sporda da marka haline getirdiğimiz Bayrampaşa’da “Sağlık Sporda, Bağlan Hayata” isimli projemizi en güzel biçimde hayata geçireceğiz. Bu vesileyle tüm proje ortaklarımıza huzurlarınızda ayrı ayrı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

“AY YILDIZLI BAYRAĞIMIZI GURURLA TAŞIYAN BAYRAMPAŞALI SPORCULARIMIZ VAR”
Bayrampaşa’dan Arda Turan, Necip Uysal, Semih Erden, Hidayet Türkoğlu, Mete Gazoz ve Burcu Dağ gibi başarılı sporcuların çıktığını vurgulayan Başkan Aydıner, “Spor dendiğinde ilk akla gelen ilçelerin başında Bayrampaşa geliyor. İlçemizde 6 stadyum, 17 amatör, bir profesyonel spor kulübü bulunuyor. Ne mutlu bize ki ay yıldızlı bayrağımızı gururla taşıyan ilçemizin evladı sporcularımız var. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da spora ve sporcuya yatırım yapmaya devam edeceğiz. “Sağlık Sporda, Bağlan Hayata” projesi çerçevesinde çocuklarımızı ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için onları spora yönlendirmeyi sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

Toplantıda Bülent Özcan, Vyginta Poderyte ve Osman Aslan Canbaba da birer konuşma yaptı.

BAŞKAN AYDINER, MİSAFİRLERİNİ MAKAMINDA AĞIRLADI
Programın ardından Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdür Vekili Bülent Özcan, Kaymakam Osman Aslan Canbaba, Kaunas Delegesi Başkanı ve Kaunas Belediyesi Sportif Faaliyetler  Direktörü Vyginta Poderyte-Martinkiene, Kaunas Belediyesi Kalkınma Programları ve Yatırım Uzmanı Evelina Revuckaite ile Kaunas Belediyesi Proje Koordinatörü Kalkınma Programları ve Yatırım Şefi Aiste Lukaseviciute Başkan Atila Aydıner’i makamında ziyaret etti. Öte yandan, çalışmalarını sürdüren proje ortakları 18-21 Temmuz tarihleri arasında da bir araya gelerek projenin hedeflerini ve yol haritasını detaylı olarak ele aldılar.

PROJE İLE NE AMAÇLANIYOR?
Proje kapsamında, Bayrampaşa ile Kaunas belediyeleri arasında sağlıklı yaşam ve spor alanında şehir eşleştirme ilişkisinin geliştirilmesi ve uluslararası düzeyde vatandaşların sağlığını korumak ve dezavantajlı grupların sosyal hayata dâhil edilmesi planlanıyor. Sporu gençlerin yaşamının merkezine konumlandırmak ve konuyla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla Bayrampaşa’daki liselerden 14-16 yaş aralığındaki toplam 400 öğrenci ve 32 öğretmen seçilerek onlara gençlerin sporla güçlendirilmesi ve sosyalleştirilmesi hakkında eğitim verilecek. Diğer taraftan Kaunas’ta farklı gençlik merkezlerinden 200 genç daha bu projeyle buluşturulacak. Proje ile uzun vadede ise Litvanya ve Türkiye’de kamuoyuna yönelik farkındalık kampanyaları ile gençlerin büyük bir bölümünün madde bağımlılığı konusunda bilincinin ve duyarlılığının arttırılması amaçlanıyor.


Kaynak: Bayrampaşa Belediyesi






































HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.