“TAHİR İLE ZÜHRE” BAŞAKŞEHİRLİLERİ GEÇMİŞE GÖTÜRDÜ

“TAHİR İLE ZÜHRE” BAŞAKŞEHİRLİLERİ GEÇMİŞE GÖTÜRDÜ

Geleneksel Türk tiyatrosunun en köklü başyapıtlarından “Tahir İle Zühre” oyunu, Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde tiyatroseverlerle buluştu. Birlikte büyüyen Tahir ile Zühre’nin hüzünlü hikâyesini anlatan oyun, Başakşehirli tiyatroseverleri geçmişe götürdü.

Başakşehir’de, kültür sanat sezonu etkinlikleri kapsamında Türk ve dünya tiyatrosunun en seçkin oyunları tiyatroseverlerle buluşmaya devam ediyor. Yönetmenliğini Vahit Atan’ın yaptığı “Tahir İle Zühre” isimli tiyatro oyunu, Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

İsmail Dümbüllü’den bu yana…

Geleneksel Türk tiyatrosunun en köklü ve en bilinen başyapıtlarından biri olan, İsmail Dümbüllü'den bu yana sahnelenen ve güncellenerek günümüze kadar ulaşan Tahir ile Zühre oyununa Başakşehirliler yoğun ilgi gösterdi.

Oyun da, konakta birlikte büyüyen Tahir ile Zühre’nin hüzünlü hikâyesi anlatıldı. Evlenme çağına geldiklerinde Tahir ile Zühre büyük bir sürprizle karşılaşır. Zühre’nin babası, yıllardır sakladıkları sırrı açıklar ve Tahir ile Zühre’yi daha beşikteyken nişanladıklarını söyler. Tahir konakta büyümüştür ancak gerçek ailesi hakkında bir bilgisi yoktur. Babasının konağın eski kâhyası Ömer Ağa olduğunu ve öldüğünü öğrenince yıkılır. Ama Zühre ile evlenecek olmak ona acısını bir nebze unutturur.

fgb3tyh4vvbmpxcmeq26w0ls.jpg

d3gfbrz8Iqzbpo0ha7nxypvg.jpg

hcjpfyt3kxqc6ijd7egrwn8s.jpg

op7vwImvhcfran3qrhacb4dz.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.