Tencereler Eğitim İçin Kaynıyor

Tencereler Eğitim İçin Kaynıyor

2. Kardeş Kültürler Festivali’nde açtığı stantta yöresellezzetleri Esenyurtlularla buluşturan Göle Kadın Meclisi, buradan elde ettiğigeliri Göle’deki kız çocuklarının eğitimine bağışlayacak.

Esenyurt Belediyesi’nin il dernekleriyle birliktedüzenlediği 2. Kardeş Kültürler Festivali’nde Doğu Anadolu Bölgesi’nin yöreselürünleri ve lezzetleri de yerini aldı. Festivalde Göle ilçesini temsilen GöleKadın Meclisi’nin açtığı stantta yöresel lezzetler de satışa sunuldu. Pişisindenkesme aşı çorbasına, fesellisinden balına kadar çeşitli lezzetlerin yer aldığıstant yoğun ilgi gördü. Kadınlar, kendi elleriyle hazırladığı ürünlerden eldeedilen geliri, Göle’deki kız çocuklarının eğitimleri için bağışlayacaklarını söyledi.

 “86Öğrenciye Burs Veriyoruz”

Elde ettiklerigelirle 86 öğrenciye burs verdiklerini ifade eden Göle KadınMeclisi Başkan Yardımcısı Zilif Cengiz, “BizGöle Kadın Meclisi’ni 7 yıl önce 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kurduk. Kuruluşamacımız; memleketimizde ekonomik durumu iyi olmayan kız öğrencilere bursvermekti. 7 yıldır kendi yaptığımız ürünler ve bünyemizdeki tiyatronun eğitimgönüllülerinden destek alarak, burs vermeye devam ediyoruz. 30 öğrenciylebaşladık. 86 öğrenciye kadar çıktık. Kendi ürettiğimiz ürünlerle bunu katmadeğere dönüştürüyoruz. Burslarımızı temin ediyoruz” dedi.

“Yöreye Ait Olan Ne Varsa Getirdik”

Stant da çalışankadınların gönüllülerden oluştuğunu belirten Cengiz: “Standımızın içinde pişi pişiriyoruz,fesellimiz var, katmerimiz var, yöresel kesme aşı çorbamız var, mantımız var, tereyağımız,yeşil peynirimiz, pekmezimiz, pestilimiz yani yöreye ait olan ne varsa getirdik.Geçen yıl kaplıca buğdayı ektik, oradan kaplıca ununu getirdik. Patates ektik,patatesi getirdik. Bununla birlikte kaz getirttiriyoruz. Bunları katma değeredönüştürerek kız öğrencilerinin burslarını sağlamaya çalışıyoruz. Burada hep gönüllükadınlar çalışıyor. Bir de yine Göle Kadın Kooperatifi’ni kurduk. Göle Kadın Kooperatifi’nikurma amacımız da kadın istihdamını sağlamak” diye konuştu.

“Tüm Kadınları Standımıza Bekliyoruz”

Eğitime destekolmak isteyen herkesi festivaldeki stantlarına beklediklerini söyleyen Cengiz şunlarıekledi: “Emeğin olmadığı yerde tüketim olur. Bu da krize neden olur. Bizimburada yaptığımız şeyler kendi el emeğimiz. Mantımızı kendimiz yapıyoruz. Kesmeaşımızı, eriştemizi kendimiz kesiyoruz. Kendi emeğimizle yaptığımız zaman dahafarklı oluyor. El emeği göz nuru var burada. Eğitimden yana olan tüm kadınlarıstandımıza bekliyoruz.”

swb9j7bvp5ufghxkhasxlzel.jpg

sitx2w457vIqfb8racklsoey.jpg

Iyu7prw2srth1jb8jc9q43xd.jpg

mse4dulmuxy58vwzng3yvakI.jpg

rc3jepIgy1cm64ytiukvbvt0.jpg

mjwgoabmvbeqq6zfn0s4h71I.jpg

qfd23wskwblyjfthlnhbxmp7.jpg

ac14xatkpeofg95rgotynd7n.jpg

sm6hcgjrt09em8nfbnkstjqw.jpg

hmzcjrpdvIov4uwojn75qh2f.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.