ÜNİVERSİTE ADAYLARININ İLK TERCİHİ BÜTEF OLDU

ÜNİVERSİTE ADAYLARININ İLK TERCİHİ BÜTEF OLDU

Başakşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Başakşehir Şehir Sanat Sergi Salonları’nda düzenlenen fuar, üniversite adaylarından yoğun ilgi gördü. Otuzdan fazla üniversitenin katıldığı etkinliğin açılışı, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu tarafından yapıldı. Açılışa ayrıca Başakşehir Kaymakamı Cemil Özgür Öneği, İlçe Millî Eğitim Müdürü Ahmet Coşkun, çok sayıda okul müdürü ve öğretmen de katıldı.

“Gençlerimiz için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz”

Üniversite adayı gençleri hayalini kurdukları üniversitelerle bir araya getirdiklerini ifade eden Başkan Kartoğlu, şöyle konuştu:

“Bu yıl 10’uncusunu düzenlediğimiz fuarımızda, birbirinden saygın 32 üniversitemizi ayağınıza getirdik. Biz daima gençlerimizin yanındayız. Belediyedeki mesai arkadaşlarımla birlikte, gençlerimizin hayallerine kavuşması için var gücümüzle çalışıyoruz. Onlar için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz.”

“Gençlerimize eğitim süreçlerinin her aşamasında destek oluyoruz”

Başakşehirli gençlerin hedeflerine ulaşacaklarına yürekten inandığını belirten Başkan Kartoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben sizlere çok dua ediyorum ve hayal ettiğiniz üniversiteleri kazanacağınıza gönülden inanıyorum. Üniversiteyi kazandıktan sonra da sizlere destek olmaya devam edeceğiz. Devlet üniversitelerini kazanan her öğrencimize burs veriyoruz. Öte yandan, belediye binamızın hemen altına Başakşehir’in en büyük kütüphanesini açıyoruz. İnşaatı tamamlandı, birkaç ay içinde açılışını yapacağız inşallah. Kütüphanenin içinde kahvelerinizi içebileceğiniz ‘Mola Kafe’ ve bir VR salonu da yer alacak.”

BÜTEF 2025 Dolu Dolu Geçiyor

Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Başakşehir Üniversiteler Tanıtım ve Eğitim Fuarı’nda, İstanbul merkezli 32 seçkin üniversite tanıtım stantları ile yer alıyor. Fuarda ayrıca 14 farklı meslek standı kuruldu. Bu stantlarda, meslekler bizzat o alanda çalışan uzmanlar tarafından tanıtılıyor. Böylece öğrenciler, ilgi duydukları meslekler hakkında doğrudan bilgi alma imkânı buluyor.

Sadece üniversiteler değil, sportif aktiviteler ve sosyal etkinlikler de fuarın dikkat çeken unsurları arasında yer aldı. Başakşehir İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü standını ziyaret eden gençler, Bakanlığın sunduğu faaliyetler hakkında bilgi edinebiliyor. Dış alana kurulan Başakşehirli Mobil Etkinlik Alanı’ndaki oyunlarla da gençler eğlenceli molalar veriyor.

Ücretsiz Üniversite Hazırlık Kursları

Fuar kapsamında, YKS’ye hazırlanan öğrencilere yönelik “Başakşehir Akademi” standı ile “Başakşehir Belediyesi BESYO Hazırlık Akademisi” stantları da kuruldu. Bu sayede öğrenciler tamamen ücretsiz olan üniversite, konservatuvar, özel yetenek, beden eğitimi ve spor yüksekokulu sınavlarına yönelik kurslara başvuru yapma fırsatı buluyor.

15-16 Nisan tarihlerinde devam eden fuarda, Uzman Psikolog Kerem Gümüş’ün “Sınav Sürecinde Sana İyi Gelecek” başlıklı sınav stresiyle başa çıkma semineri, Eğitimci-Yazar Ahmet Akay Azak ile söyleşi ve çeşitli özel etkinlikler de yer alıyor.

adqx917mhwshbvmuIlnq2ptj.jpg

b5760epm9gxqymcsvIua1ejv.jpg

4sx5w8zwr0fmtnequcra2kyd.jpg

7o0ewbczykfxyprj8u9rvoch.jpg

hgkxonlhtbspr7yjf2wieuqc.jpg

qtoimeaqyhy9owads0b7l8ns.jpg

sw58ptgIzmahdjvjo1wb6l7a.jpg

vu7btswxihd1Ibkczmrpue3w.jpg

zfmwudtrvsh5efqnhvysli9I.jpg

76y5kx1ufkxnz0hntvzfoq93.jpg

wedjwxo3l9gkuf6ibnpmcens.jpg

Kaynak:İSTANBUL SES

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.