YAZININ TARİHTEKİ YOLCULUĞU BAŞAKŞEHİR’DE SERGİLENİYOR

YAZININ TARİHTEKİ YOLCULUĞU BAŞAKŞEHİR’DE SERGİLENİYOR

Kültür sanatın şehri Başakşehir’de, Cumhuriyetin 100’üncü yılında ev sahipliği yapılan sergilere bir yenisi daha eklendi. Yazının yüzyıllardır süren serüveninin anlatıldığı Yazıyorum Sergisi, Başakşehirli sanatseverler ve Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun katılımıyla ziyarete açıldı.

El yazması 53 eser ile 9 obje sergileniyor

Geçmişin üstatları, çağımızın öncü isimleri ve geleceğin yazı sanatçılarının eserlerini bir araya getirdiklerini belirten Başkan Kartoğlu, “Sergi ile sanatın güçlü unsurlarından biri olan yazının yüzyıllardır süren serüvenini anlatıyoruz. Yazıyorum Sergisi ile aralarında pek çok değerli isme ait el yazması 53 eser ile 9 objeyi, sanatseverlerimizin beğenisine sunuyoruz. İsimleri hafızalarımıza kazınmış Kemal Tahir Efendi, Halim Özyazıcı, Kemal Batanay, Hamit Aytaç, Necmettin Okyay, Ali Alparslan gibi kıymetli sanatçılarımızın eserlerine ev sahipliği yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

Temmuz sonuna kadar ziyaret edilebilir

Sergide Kur’an-ı Kerim’in mealini Latince kaleme alan sanatçı Ethem Çalışkan’dan hat sanatçısı Prof. Dr. Hüsrev Subaşı’ya, İrlandalı kaligrafi sanatçısı Denis Brown’dan Uzak Doğu yazı sanatının öncü ismi Ali Lei Gong’a kadar birçok sanatçıya ait nadide eser sanatseverlerin beğenisine sunuldu.  Yazıyorum Sergisi, 31 Temmuz’a kadar Şehir Sanat’ta ziyarete açık kalacak.

fprcby95vsut3c7bpww4oeit.jpg

bdyxo7ilouj1s6dwcpnvvypw.jpg

wugexrmsbqchve5tbrkfunzI.jpg

9zs4wzuso3gdr1al5p0ljvet.jpg

5fpgj3xfwbqptv1nzawrgmvy.jpg

tyetrrkieqvgfdxqm5nuflal.jpg

ycp5djhuqflzecg8kmi4I97o.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.