YEŞİLKÖY KENT MEYDANI’NA ATATÜRK HEYKELİ

YEŞİLKÖY KENT MEYDANI’NA ATATÜRK HEYKELİ

Bakırköy Belediyesi tarafından yaptırılan Atatürk Heykeli, Yeşilköy’de Bakırköy Belediyesi Sanat Evi ve Kent M&uum..

Bakırköy Belediyesi tarafından yaptırılan Atatürk Heykeli, Yeşilköy’de Bakırköy Belediyesi Sanat Evi ve Kent Müzesi karşısında bulunan Yeşilköy Kent Meydanı’nda açıldı.

 

Açılışa Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Prof. Dr. Şevki Sözen, Lions Üyeleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve Bakırköylüler katıldı.

Atatürk heykelinin açılışında bir konuşma yapan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Atatürk heykellerinin anlamının büyük olduğunu vurgulayarak; “Sadece bir heykel olarak değil Ulu Önderin fikirlerini yaşatmak açısından büyük önemi olduğunun bilincindeyiz. Ülkemizin laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olmasında, özgür ve tam bağımsız bir ülke olmasında Ulu Önderimizin yapmış olduğu ulusal mücadelemizin önemi çok büyük. Mili Mücadele sonrasında bu toprakları bize vatan yapan şehitlerimizi ve atamızı minnetle anmamızı sağlayan bu eseri kazandıran dostlarımıza yapmış oldukları katkılara teşekkür ediyorum. Bundan sonra da geçmiş dönemlerde olduğu gibi birlikte çalışmaya devam edeceğiz ve başarılı projelere imza atacağız.” dedi.


Kaynak: Bakirköy Belediyesi
















HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.