15 Temmuz Şehitler Ve Demokrasi Sergisi Açıldı

15 Temmuz Şehitler Ve Demokrasi Sergisi Açıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Sultangazi'de bir dizi etkinlik düzenlendi. Etkinliğin ilk adresi Sult..

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Sultangazi'de bir dizi etkinlik düzenlendi. Etkinliğin ilk adresi Sultançiftliği Merkez Camisi oldu. Burada tüm şehitler için hatim duası okundu. 15 Temmuz hain darbe girişiminin yaşandığı gece ve sonrasında yaşanan olayları içeren kronolojinin yer aldığı fotoğraf sergisi ise Sultangazi 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda açıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yurt genelinde bir dizi etkinlikler düzenleniyor.  Sultangazi'de etkinliğin ilk adresi Sultançiftliği Merkez Camisi oldu. Burada tüm şehitler için hatim duası okundu. 15 Temmuz hain darbe girişiminin yaşandığı gece ve sonrasında yaşanan olayları içeren kronolojinin yer aldığı fotoğraf sergisi ise Sultangazi 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda açıldı.

Sergi açılış törenine Sultangazi Kaymakamı Uğur Kalkar, Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun,  şehit yakınları ve gaziler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Burada konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun; tüm Türkiye anayasayı askıya almak isteyen, masum sivilleri vurup Meclis'i bombalayan darbecilere karşı tek vücut olduğunu söyledi.

Türk halkının demokrasinin ve özgürlüklerinin silahlı gruplarca alıkonulmasına birlikte karşı çıktığını ifade eden Başkan Dursun, " O gece, yüz yılın mücadelesini birkaç saate sığdırdık. Küresel güç odaklarının hesaplarını alt üst ettik. Bütün Türkiye’de; salalarla kendine gelen, ezanla dirilen, dualarla korunan bir millet vardı" diye konuştu.

15 Temmuz'da yaşananlar; Türkiye üzerinde kanlı hesapları olanları, ülke ve dünya kamuoyu önünde tüm şeffaflığıyla ortaya çıkardığını ifade eden Başkan Dursun, şunları söyledi:

"15 Temmuz 2016 akşamı yaşanan darbe girişiminin ardından Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'sokaklara ve meydanlara çıkın' çağrısı üzerine tüm Türkiye genelinde olduğu gibi sizlerde demokratik tepkinizi göstermek amacıyla el ele, omuz omuza meydanlarda toplandınız. Günlerce meydanlarda bekleyerek darbe girişimine karşı tepkinizi dile getirdiniz.  Türkiye'de darbeler, kelimenin gerçek anlamıyla tarihe gömülmüştür. 15 Temmuz destanı yazılırken bu kutlu topraklarda şehit düşenleri, gazi olanları, yetim kalanları saygı ve hürmetle anıyor, selamlıyoruz. Bizim için vatan canlarını feda eden aziz şehitlerimize rahmet diliyoruz."

Sultangazi Kaymakamı Uğur Kalkar ise yaptığı konuşmada 15 Temmuz darbe girişiminin milletin iradesi sayesinde engellendiğine dikkat çekti. Kalkar, “Milletimiz sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında bunlara baş kaldırdı ve ülkenin teslim olmayacağını herkese gösterdi.  O gece tüm halkımız; ülkenin birliği, beraberliği ve demokrasinin korunması için büyük bir mücadele verdi. Hamdolsun bu mücadelemizden başarıyla çıktık" dedi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Kalkar, Belediye Başkanı Dursun ve beraberindeki protokol üyeleri sergide yer alan fotoğrafları inceledi.

14 Temmuz akşamından itibaren ilçe genelinde tüm kamu kurum ve kuruluşları Türk bayrakları ile donatılırken, 15 Temmuz pazartesi günü saban saatlerinde şehit kabristanları ziyaret edilerek, Kur'anı Kerim tilaveti okunacak. Öğleden sonra ise Sultançiftliği Merkez Camisi'nde şehitlerin ruhu için Mevlid-i Şerif okunacak.

 


Kaynak: Sultangazi Belediyesi






HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.