32. ULUSLARARASI ŞİLE BEZİ KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ  SONA ERDİ

32. ULUSLARARASI ŞİLE BEZİ KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ SONA ERDİ

Bu sene 32.sini düzenlediğimiz Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali’ni üç gün boyunca büyük coşkuyla gerçekleştirildik.

Bu sene 32.sini düzenlediğimiz Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali’ni üç gün boyunca büyük coşkuyla gerçekleştirildik. Kortej yürüyüşü, dans gösterileri ve folklor gösterilerinin ardından Ekin Uzunlar’ın sahnesiyle başlayan festivalimiz, üç gün boyunca binlerce misafir ağırladı.

Balıkçılık sezonunun açılışıyla Şileli balıkçılar denize açılırken festivalin ikinci günü “Balıkçılık Sezonu Açılış Kutlamaları” ile başlarken, Üsküdar Caddesi üzerinde sokak sanatçılarının gösterileri ile devam etti. Gecenin sonunda sahnede olan dans gösterileri ve Tuğba Yurt hayranlarını coşturdu.

FETTAH CAN ŞİLE’Yİ SALLADI

Festivalin son gününde ünlü sanatçı Fettah Can sahne aldı. Konser alanını dolduran binlerce Şileliyi şarkılarıyla coşturan Fettah Can unutulmaz bir gece yaşattı.

Üçüncü günün startını “Kumda Şile Bezi Yıkama Etkinliğiyle” verirken geleneksel yöntemlere uygun yapılan Şile Bezi dokuma ve yıkama etkinliği vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Şile Belediye Başkanımız İlhan Ocaklı etkinlikte, el tezgahlarında dokuduğu Şile Bezi’ni denizde yıkayıp, kumda kuruttu.  


Kaynak: Şile Belediyesi




























HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.