50. YIL MAHALLESİ C CADDESİ PRESTİJ YOLU

50. YIL MAHALLESİ C CADDESİ PRESTİJ YOLU

 “Sultangazi Caddeleri Prestij Kazanıyor” projesi kapsamında ilçedeki caddeler yenilenerek modern bir görü..

 

“Sultangazi Caddeleri Prestij Kazanıyor” projesi kapsamında ilçedeki caddeler yenilenerek modern bir görünüme kavuşuyor. Bu kapsamda projelendirilen  50. Yıl Mahallesi C Caddesi Prestij Yolu hayata geçiriliyor. Prestij Yol uzunluğu 775 metre olurken, cadde üzerindeki esnaf ve vatandaşların mağduriyet yaşamaması için araç park cepleri oluşturulacak.

 

GEOMETRİK DÜZENLEMELER

50. Yıl Mahallesi C Caddesi Prestij Yolu’nun yaya yürüyüş konforunun arttırılması ve araç sirkülasyonunun rahat bir şekilde sağlanması amacıyla, cadde ve caddeye bağlanan sokak girişlerinde geometrik düzenlemeler yapılacak. Cadde boyunca araç yolu, gidiş geliş, ortalama 7 metre genişliğinde tasarlandı. Araçların düzensiz parklanmasını önlemek amacıyla alanda belirlenen yerlere; 2 - 2.2 metre genişliklerinde, farklı araç kapasitelerinde park cepleri yapılacak.

 

MODERN AYDINLATMA DİREKLERİ

50. Yıl Mahallesi C Caddesi Prestij Yolu yapım çalışmaları kapsamında  araç ve yaya trafik güvenliğini sağlamak amacıyla dekoratif direk ve armatürler ile aydınlatma sağlanacak.

 

PRESTİJ CADDEYE MİNERAL YÜZEYLİ PLAK VE ÜÇGEN ŞAPKA TAŞLARI ESTETİK KATACAK

Mevcut yoldaki çökme, bozulma ve deformasyonlar ortadan kaldırılarak araç trafiği rahatlatılacak. Proje alanı boyunca; zemin kaplaması olarak mineral yüzeyli plak ve üçgen şapka taşları  kullanılacak. Alanda bulunan mevcut araç girişlerine, granit renkli beton küp taşlar döşenerek, araç geçişi için sağlam zemin oluşturulmuş olacak ve kaldırımda döşeme farklılığıyla araç girişleri yapılacak.

 

ENGELLİ YÜRÜYÜŞ KONFORU ARTTIRILACAK

Proje alanında erişilebilirlik standartları dikkate alınarak kaldırım yükseklikleri 5 cm olarak belirlendi. Böylece engelli yürüyüş konforu arttırılması amaçlandı.


Kaynak: Sultangazi Belediyesi


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.