Bakırköy Kültür Sanat Festivali başlıyor

Bakırköy Kültür Sanat Festivali başlıyor

Bakırköy Belediyesi tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Bakırköy Kültür ve Sanat Festivali 6-8 Eylül tarihleri arasında Osmaniye Mahallesi’nde bulunan Fildamı Gösteri Sanatları Merkezi’nde yapılacak.

 Bakırköy Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 13. Uluslararası Bakırköy Kültür ve Sanat Festivali’ne bu yıl  7 yabancı ülkenin yanı sıra Türkiye’den de farklı bölgelerden ekipler katılacak.  

 

Festival sırasında halk dansları gösterilerinin yanı sıra 8 Eylül akşamı saat 22.00’de Bengü konseri  de gerçekleştirilecek.

 

Festival sırasında 6 Eylül Cuma günü saat 16.30’da Yeşilköy İstasyon Caddesi önünden, 19.30’da Cevizlik Muhtarlık önünden, 7 Eylül Cumartesi saat 16.30’da Ataköy 2-5-6. Kısım Muhtarlık önünden, 19.30’da Osmaniye Salı Pazarı önünden, 8 Eylül Pazar saat 15.30’da Kartaltepe Muhtarlık önünden, 19.30’da Kültür Merkezi  Opera Binası önünden başlayan kortej yürüyüşleri yapılacak.

 

Öte yandan festivale katılan ekipler yarın (5 Eylül Perşembe günü) saat 15.30’da Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’i makamında ziyaret edecek ve 9 Eylül Pazartesi günü saat 19.30’da Yunus Emre Kültür Merkezi bahçesinde düzenlenecek ülke gösterileri ve kapanış kokteyli ile Türkiye’ye veda edecek.

 

Geleneksel kültürel değerlerin unutulmasını önlemek istediklerini ifade eden Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, çeşitli ülkelerden gelen misafirlerin ülkemizin ve insanımızın zenginliklerini, konukseverliğini, kültürel ve sanatsal değerlerini, turizmini Bakırköy’de ve uluslararası alanda tanıtmaktan onur duyduklarını söyledi.

 

Bakırköy Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ruhsan Tezkan da, festivale bu yıl Yunanistan, Ürdün, Makedonya, Slovakya, Gürcistan, Bulgaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’den ve ülkemizden de dört bir bölgeden; Güneydoğu-Diyarbakır, İç Anadolu-Sivas, Ege–İzmir ve Marmara-İstanbul’dan ekiplerin katılacağını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.