Genç şairler duygulandırdı

Genç şairler duygulandırdı

Bahçelievler Belediyesi Bilgi Evlerinde eğitim gören öğrenciler arasında şiir yarışması düzenledi.

 Bu yıl ilki yapılan yarışmaya Nazife Yaman, Basın Sitesi, Çobançeşme, Hürriyet, Soğanlı, Kocasinan, Sivayuşpaşa ve Yenibosna Bilgi Evi’nden 16 öğrenci katıldı. Jüri Sema Karayel, Süleyman İskender, Fazlı Karaman ve Zekeriya Yılmaz’dan oluştu.


ONLAR BİZİM VELİAHTIMIZ

Yarışma öncesi kürsüye davet edilen Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, yaptıkları her çalışmada çocukları ön planda tuttuklarını belirterek, “Her anne baba evladını sever. Ama onları sadece sevmek yetmez. Birçok spor salonu yaptık, kültür ve sanat merkezlerimde onlarca etkinlik var. Şimdi 3 mahalleye havuz yaptırıyoruz. Velilerden isteğimiz, bu hizmetlerden çocuklarının faydalanmasını sağlasınlar. Sağlasınlar ki, geleceğe faydalı birey olsun. Onlar bizim veliahtımız, onlara sahip çıkalım” diye konuştu.  
ANNEM VE BABA ŞİİRİ AĞLATTI
Birbirinden güzel ve duygulu şiirleri tek tek sahneye çıkıp okuyan öğrenciler izleyicilerden büyük alkış aldı. Ana kategori ve teşvik kategorisi olmak üzere iki ayrı dalda yarışan öğrencilerin performansları jüriden tebrik aldı. Özellikle ‘Annem’ ve ‘Baba’ adlı şiiri dinleyen bazı izleyicilerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.  Yapılan değerlendirme sonucunda Ana kategoride  ‘Sol Yanım Acıyor Anne’ şiiriyle Hürriyet Bilgi Evi’nden Fatma Nur Horosan birinci, Nazife Yaman Bilgievi’nden Zehra Gökduman ‘Sakarya Türküsü’yle ikinci, ‘40 yaşındasın’ şiiriyle Sivayuş Bilgievi’nden Yasemin Bilen üçüncü oldu.  

           

 Teşvik Kategorisinde ise ‘Baba Uyan’ şiiriyle Sivayupaşa Bilgi Evi’nden Şimal Dalga birinci, ‘Anadolu Gerçeği’ şiiriyle Nazife Yaman Bilgi Evi’nden Miraç Aysu ikinci olurken üçüncülüğü ise Hürriyet Bilgi Evi’nden Senanur Şişman ‘Bayrak’ şiiriyle elde etti. Dereceler açıklandıktan sonra başarılı öğrencilere plaket ve hediyeleri verildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.