BAŞAKŞEHİR ÇEVRE FESTİVALİ İLE GERİ DÖNÜŞÜMÜN LOKOMOTİFİ OLDU

BAŞAKŞEHİR ÇEVRE FESTİVALİ İLE GERİ DÖNÜŞÜMÜN LOKOMOTİFİ OLDU

İklim değişikliği ve doğa dostu anlayışıyla geri dönüşümde Türkiye’nin en başarılı ilçesi Başakşehir’de, ikinci çevre festivali yapıldı. Yedinde yetmişe binlerce çevre gönüllüsü, Başakşehir Çevre Festivali ve Ödül Töreni’nde bir araya geldi. Adeta bir şölen havasında geçen festivalde bir yıl içerisinde geri dönüşüme katkı sağlayan en çevreci anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri “Geri Dönüşüm Mucitleri Yarışması” ve “Atık Ürünlerden Tablo Yarışması” kapsamında ödüllendirildi. Festivale “Çevre Dedektifi” programı ile küresel ısınmanın nedenlerini ve çözümlerini ele alan gazeteci Güven İslamoğlu da katıldı. İslamoğlu, üç Başakşehirli çocuğu çevre dedektifi olarak seçti.

“Bu başarıları hep birlikte elde ettik”

Festivalin açılış konuşmasını Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu yaptı. Geri dönüşümün Başakşehir’den tüm Türkiye’ye yayıldığının altını çizen Başkan Kartoğlu, “Sıfır atık ve geri dönüşüm alanlarında ülkemizdeki ve Avrupa’daki yerel yönetimlere öncülük ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan Sıfır Atık Projesi’ni ete kemiğe büründürdük. Bununla yetinmedik geri dönüşümü yaşam kültürüne dönüştürdük. Sıfır Atık Belgesi’ni alan İstanbul’daki ilk ilçe belediyesi olduk. Geri dönüşüm alanında ülkemizin en başarılı ilçesi olmayı başardık. Bu başarıları hep birlikte elde ettik. Başakşehirliler olarak birlikte başardık. Biz, kocaman çevreci bir aileyiz! Başakşehirli çevreye duyarlıdır. Başakşehirli doğasını sever. Başakşehirli geleceğine sahip çıkar.” şeklinde konuştu.  

“Atıkları ekonomimize geri kazandırıyoruz”

2022-2023 eğitim öğretim yılı boyunca Başakşehir’deki okullarda sıfır atık ve geri dönüşüm farkındalık çalışmaları gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Kartoğlu, “Anaokullarımızdan liselerimize kadar tüm okullarımızda, öğrencilerimizin bilinçlenmesini sağlayacak etkinlikler düzenledik. Dikkatlerini sıfır atık ve iklim değişikliğine çekmeye çalıştık. Amacımız çocuklarımıza daha güzel, daha yaşanabilir bir dünya bırakmak. Bunun için çalışıyor, üretiyor ve sıfır atık bilinciyle atıkları ekonomimize geri kazandırıyoruz.” ifadelerini kullandı.  

“515 bin 709 ağacın kesilmesini önledik”

Her gün 80 ton geri dönüştürebilir atık topladıklarına dikkat çeken Başkan Kartoğlu, “17 farklı atığı 1. Sınıf Atık Getirme Merkezimizde ayrı ayrı olacak şekilde ara depolama yapıyoruz. Ambalaj atıklarını ekonomiye kazandırıyoruz. Atık Nakit uygulamamız çerçevesinde 105 bin konut, 360 işletme, 36 sanayi sitesi ve 110 okulumuza sıfır atık sistemi kurduk. 30 bin 335 atık kâğıt ürünü sayesinde 515 bin 709 ağacın kesilmesini önledik.” dedi.

Başakşehirli çocuklar sıfır atığı sahiplendi

Festivalde, Başakşehirlilere geri dönüşüm bilincini aşılamak amacıyla, ‘Sıfır Atık Güzel Gelecek’ projesinin maskotları Başakgiller başta olmak üzere birbirinden renkli etkinlikler düzenlendi. Geri dönüşümden yapışan kıyafetleri giyen Başakşehirli çocuklar defile d

kw7hff2pythdo9zqqmcrbkxx.jpg

jzerdayfgtvo3iltb46yxdlw.jpg

3whI7yza2duwqe8tlsjxfebt.jpg

gpn2wlo8pcs4f0qv9drkumn3.jpg

tkfpc8lgzvqeuvajwwu9kre1.jpg

8ch5gnyd1qt69l2kyqfbtksg.jpg

17v9kol5cnd8ub3eomkqyxev.jpg

nvpf2k6syIoeqephxdqsbvzw.jpg

wsd5ot4rkvbhegznlcxa621n.jpg

bj1xim6cynhntImvqywlksxk.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.