Başkan Dursun, Mahalle Sakinleriyle Biraraya Geldi

Başkan Dursun, Mahalle Sakinleriyle Biraraya Geldi

Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, Gazi, Zübeyde Hanım, Habibler ve Yayla mahalle sakinleriyle bir araya gelerek; ..

Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, Gazi, Zübeyde Hanım, Habibler ve Yayla mahalle sakinleriyle bir araya gelerek;  mülkiyet, imar, altyapı çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Katılımın yoğun olduğu bilgilendirme toplantılarında ayrıca vatandaşlardan gelen istek ve  öneriler de değerlendirildi.

Sultangazi Belediyesi, ilçenin sorunlarının çözümüne yönelik ilgili kamu ve altyapı kuruluşlarıyla birlikte yaptığı çalışmalara hız verdi.

Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, Gazi, Zübeyde Hanım, Habibler ve Yayla mahalle sakinleriyle bir araya gelerek;  mülkiyet, imar, altyapı çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Mahallerde yapılan çalışmalarda adalet ve eşitlik ilkesinden hiçbir zaman ödün vermeyerek herkese eşit hizmet götürmeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Dursun, Sultangazi’de altyapı sorunlarının çözümü ve ilçeye prestij kazandıracak projelerin hayata geçirilmesi için ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla sıkı bir çalışma içerisine girildiğine de dikkat çekti.

Bazı bölgelerde yaşanan mülkiyet ve tapu sorunlarının çözümüne yönelik Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSKİ ile yapılan görüşmelerde büyük mesafe kat edildiğine dikkat çeken Başkan Dursun, “Bazı mahallerimizde yaşanılan mülkiyet ve tapu sorunların büyük kısmının çözüme kavuşturulacağının müjdesini vermek istiyorum. Alibey Havzası mutlak koruma alanı kapsamında bulunan bölgelere ait özel hüküm oluşturulması amacıyla çalışma başlattık. Özel hüküm oluşturulmasından sonra ortaya çıkacak şartlara göre çözüm üreteceğiz" dedi.

Altyapı ile ilgili yaşanılan sorunlara da dikkat çeken Başkan Dursun, “Mahallerimizde altyapı sorunlarını tamamen ortadan kaldırmak için tüm imkânlarımızı seferber ettik. Ana arter ve ara sokakları asfaltlıyoruz, ızgara ve bacaları temizliyoruz. Bir yandan yağmur suyu kanallarını yaparken diğer yandan elektrik kablolarının yer altına alma ve sokak aydınlatma çalışmalarımız sürüyor. Öte yandan yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmaları yapıyoruz” diye konuştu.

Habibler Mahallesi'nde mülkiyet sorunlarının çözümü için konunun yakından takip edildiğini ifade eden Başkan Dursun, özellikle mükerrer tapu nedeniyle mağduriyetlerin ortadan kaldırılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile koordinasyon içerisinde olduklarını söyledi.

Yayla Mahallesi'nde yaşanan  okul sorununun kısa zamanda çözülerek;  2019-2020 eğitim döneminde öğrencilerin, yeni sınıflarda ders başı yapacağının müjdesini veren Başkan Dursun, ulaşım yatırımları ile ilgili şunları söyledi:

"İstanbul'un merkezi konumunda bulunan ilçelerin başında gelen Sultangazi'de de araç sayısı gün geçtikçe arttığına ve beraberinde ulaşım sorunu yaşandığına da dikkat çeken Başkan Dursun, ilçe

trafiğini ve parklanma sorununu ortadan kaldıracak; TEM otoyoluna bağlantı sağlayan güzergahlardaki trafiği azaltacak bir çok projenin de hayata geçirilecek" dedi.

Başkan Dursun bilgilendirme toplantılarının son bölümünde ise mahalle sakinlerinden gelen istek ve  önerileri değerlendirildi.
Kaynak: Sultangazi Belediyesi












HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.