Beyoğlu Yabancı Turistin Gözdesi Oldu

Beyoğlu Yabancı Turistin Gözdesi Oldu

Kültür sanatın merkezi Beyoğlu turist akınına uğradı. 2019 yılının ilk 4 ayında İstanbul'a gelen yabancı turist sayısı 4,4 milyonla rekor kırdı. Gelen turistlerin ilk durağı ise Beyoğlu oldu. Beyoğlu’nda otellerin doluluk oranı yüzde 100'e yaklaştı.

Kültür sanatın merkezi Beyoğlu’nda, turizm alanında yapılan yatırımlarla ilçe eski şahşahalı günlerine geri döndü. 2019 yılının ilk 4 ayında İstanbul'a gelen yabancı turist sayısı 4,4 milyonla rekor kırdı. İstanbul’a gelen turistlerin ilk durağı ise Beyoğlu oldu. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Beyoğlu Güzelleştirme ve Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nizam Hışım, Avrupalı turistin Beyoğlu'na döndüğünü söyledi.

OTELLERİN DOLULUK ORANLARI YÜZDE 100'E YAKLAŞTI

Nizam Hışım, verilerden de görüleceği üzere Avrupalı turistin İstanbul'a, Beyoğlu’na geri döndüğünün söylenebileceğini belirterek, “Beyoğlu, 40 bini aşan yatakla İstanbul'un bu alanda en yüksek kapasiteye sahip ilçesidir. İlçede her bütçeye uygun, alternatifi yüksek oteller hizmet veriyor. Kış sezonu Beyoğlu'nda otel doluluğu yüzde 80 ortalamayla tarihi rekorunu kırmıştı. Şu anda da yüzde 100'e yaklaşan dolulukla her şey çok güzel gidiyor.” dedi.

BEYOĞLU’NA GELEN TURİST SAYISI DAHA DA ARTACAK

Beyoğlu’na gelen turist sayısının daha da artacağını da ifade eden Nizam Hışım, “Gelen turist sayısına ilişkin verilerin yanı sıra hem otellerimizde hem de Taksim ve İstiklal Caddesi'nde gözlem yaptığımızda daha önce geri çekilen Avrupalı turistin Beyoğlu'na döndüğünü görüyoruz. Bu gerçekten çok sevindirici bir gelişme. Bu gerçekten çok sevindirici bir gelişme. Söz konusu sayının, hem yılın geri kalanında hem de önümüzdeki senelerde artarak devam edeceğini düşünüyoruz." şeklinde konuştu.


Kaynak: Beyoğlu Belediyesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.