DÜNYA MİRAS LİSTESİ İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

DÜNYA MİRAS LİSTESİ İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

DÜNYA MİRASI LİSTESİ İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYORAdalar Vakfı Dünya Mirası Adalar Girişimi ile İmar ve Şehircil..

DÜNYA MİRASI LİSTESİ İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Adalar Vakfı Dünya Mirası Adalar Girişimi ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz’ün ortak çalışmaları ile Adalar’ın Dünya Mirası olarak tescil edilmesi yolunda çalışmalar 2017’nin Ekim ayında başlatılmıştı.

2017 Ekim’den bu güne geçen süre içerisinde gerçekleştirilen “Adaların Özgünlüğü” ve “Üstün Evrensel Değerleri Arama” toplantıları, çok sayıda akademisyen, araştırmacı ve konu ile ilgilenen pek çok kişinin görüşü alınarak yapıldı. Projenin başından itibaren akademik destek veren Uzman Yaşagül EKİNCİ DANIŞMAN ile imzalanan protokol kapsamında Adalar’ın UNESCO Dünya Miras Geçici Listesinde yer alması için hazırlanan başvuru dosyası UNESCO’ya iletilmek üzere 2019 Mart ayında Kültür ve Turizm Bakanlığı’na iletildi.

Dünya Miras Yolculuğumuzda gelinen nokta ve sonrasında devam edecek süreç için  1 Temmuz tarihli Meclis Toplantısı sonrasında Miras Yönetim Uzmanı, Trakya Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Bergama Çok Katmanlı Kültürel Peyzajı Alan Başkanı Yaşagül EKİNCİ DANIŞAN tarafından meclis üyelerine bilgilendirme yapıldı.

 


Kaynak:Adalar Belediyesi








HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.