Galataport 2.5 Milyon Turisti Ağırlayacak

Galataport 2.5 Milyon Turisti Ağırlayacak

Beyoğlu’nda Karaköy sahil şeridinde inşa edilen Galataport projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 2020 yılının Mart ayında tamamlanarak hizmete açılması hedeflenen proje, 2.5 milyon turisti ağırlayacak.

İstanbul’un denizden giriş kapılarından biri olan Galataport Projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Toplam inşaat alanı 375 bin metrekare olan projenin 2020’nin mart ayında tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor. Karaköy sahil şeridinde inşa edilen proje tamamlandığında 4 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak. Galataport Projesi'nin yapıldığı alanda incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, projesinin hizmete girmesiyle birlikte 2.5 milyon turisti ağırlayacağını söyledi.

“GALATAPORT ASLINDA TAM BİR TURİZM KOMPLEKSİDİR”

Galataport projesinin aslında tam bir turizm kompleksi olduğunu ifade eden Bakan Ersoy, “İstanbul'un da çok ihtiyacı olan bir kompleks. Bizim hedefimiz, turist başına elde ettiğimiz kişi başı gecelik geliri artırmak ve turistin konaklama dışı harcamalarını artıran projelere öncelik verip desteklemek. Bu bakımdan da çok faydalı bir proje. Buraya gelen insanlar, limanı hub port (ana liman) olarak da kullanacakları için İstanbul'da da çok ciddi harcama yapacak. Keyifle harcayabilecekleri ortamlar da projede yaratılmış. Bu da önemli. Çünkü sizin cebinizde para vardır ama harcayabileceğiniz keyifli bir ortam yoksa o parayı harcamadan gemiye geçersiniz. Gemiler için de çok cazip olmuş. Hem gemi personelinin hem de turistin para harcaması için gerekli olanaklar yaratılmış. Daha da güzelleştirilerek cruise dışına da çıkılmış.” dedi.

“PROJEYLE TÜRKİYE'YE GELECEK ZİYARETÇİ SAYILARI ARTACAK”

Bakan Ersoy, “Galataport projesinin hizmete girmesinin ardından Türkiye'ye gelecek ziyaretçi sayıları da artacak. Ortalama 4 bin yolcudan 500 gemi geldiğini hesapladığımızda 2 milyon turist yapar. Bizim hedefimiz bir milyondu. Tabii siz o 2 milyon yolcuyu sadece 2 milyon olarak görmeyin. 2 milyon kişi her yıl 2 milyon kişiyi daha reklam ve konaklama için size getirecektir. Bir de bu 2 milyonun yanında en az 500 bin personel var. Personeli biz turist olarak görmüyoruz ama onlar da çok ciddi harcaması olan bir kitledir. Bunu böyle düşünmeniz lazım. Yani o 2 milyon kendiliğinden 2 buçuk milyona çıkmış oluyor.” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL’UN GEMİ TURİZM POTANSİYELİNE BÜYÜK KATKI SUNACAK

Beyoğlu’nda Karaköy sahil şeridinde inşa edilen Galataport, kültür-sanat merkezleri, dünya standartlarında bir kruvaziyer terminali, otel, farklı çeşitli markalar, kafeler, restoranlar, ofis alanlarının yer alacağı bir alan olarak planlandı. Yeni terminal, dünyada ilk kez uygulanacak bir proje ile zemin altında kurgulanırken, kruvaziyer gemilerinin ihtiyacı doğrultusunda yapılan planlamayla İstanbul’un gemi turizm potansiyeline ciddi bir katkıda bulunması bekleniyor. Terminale, yüksek sayıda yolcuya uygun pasaport kontuarı, check-in alanları ve bekleme salonları eklenerek, dünyanın en büyük gemilerine hizmet verebilecek kapasiteye ve ana liman fonksiyonuna sahip bir liman inşa ediliyor.


Kaynak: Beyoğlu Belediyesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.