Hıdrellez 5 Mayıs da, Ahırkapı semtinde kutlanacak

Hıdrellez 5 Mayıs da, Ahırkapı semtinde kutlanacak

Hıdrellez Bayramı İstanbul’da bu yıl da Ahırkapı semtinde kutlanacak. Bolluk ve bereketin simgesi, baharın müjdecisi olan kutlama Ahırkapı Müzisyenler Derneği ve Kumbara Sanat Atölyesi tarafından düzenleniyor

 Kutlama için 5 Mayıs Salı günü saat 19.00’da, Ayasofya Müzesi önünde buluşulacak ve Ahırkapı’ya Hıdrellez’i kutlamak üzere yürünecek.

2000’den beri Ahırkapı’da kutlanan Hıdrellez bayramı, 2011 yılında biletli yapılmak istenmiş ancak gelen talepler üzerine iptal olmuştu. Kutlamalar bu yıl beşinci kez mahalle halkının katkılarıyla mahallede yapılıyor ve ücretsiz. Mahalleye gelenler tüm ihtiyaçlarını dayanışma için mahalle esnafından karşılayacak.

Kutlama saat 19.00 ila 23.00 arasında Ahırkapı semtindeki Keresteci Hakkı Sokak ve Şadırvan Sokak’ta yapılacak.

İstanbul’daki kentsel dönüşümden etkilenen Ahırkapı’nın giderek bir oteller bölgesine dönüşmesinden dolayı kutlamanın Ahırkapı’da yapılmasının büyük bir önem taşıyor. Ahırkapı’nın yer aldığı Cankurtaran Mahellesi’nde 2009’da 3800 olan seçmen sayısı 2014’te otelleşme sebebiyle 870’e düşmüştü.



İstanbul Ses Gazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.