Mardinli ve Siirtli Çocuklar Sarıyerde

Mardinli ve Siirtli Çocuklar Sarıyerde

Sarıyer Belediyesi, doğu ve batı arasında kardeşlik köprüsü kurmak için anlamlı bir projeye imza attı. Proje kapsamında Mardin ve Siirt’ten İstanbul’a gelen 90 çocuk Kilyos Sosyal Tesisleri’nde ağırlanıyor.

Çocukların hayallerine dokunmak için yola çıkan Sarıyer Belediyesi ve CHP İstanbul İl Başkanlığı, çoğunluğu daha önce İstanbul’u görmeyen 90 çocuğu Kilyos Sosyal Tesisleri’nde ağırlıyor. En büyük hayalini gerçekleştirmek için Kilyos Sosyal Tesisleri’ne ulaşan çocukları Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat olmak üzere CHP milletvekilleri; Sezgin Tanrıkulu, Didem Engin, Mahmut Tanal, Süleyman Çelebi, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem ve CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz karşıladı.

Mutlulukları görülmeye değerdi

Yaşadığı şehirlerden ilk defa çıkan çocuklar, hem İstanbul’a gelmenin hem de karşılarında milletvekillerini görmenin heyecanını yaşadı. İlk defa deniz gören çocukların mutlulukları görülmeye değerdi. Doğayla iç içe bir tatil geçirecek olmanın sevinciyle yorgunluklarını bir kenara bırakan öğrenciler milletvekilleri; Didem Engin, Sezgin Tanrıkulu ve Mahmut Tanal ile birlikte masa tenisi ve langırt oynadı.

Ev sahibi çocuklar

Karşılama töreninde çocuklarla birlikte mikrofon karşısına geçen protokol üyeleri hep bir ağızdan birlik ve beraberlik mesajları verdi. Çocukları ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarının ifade ederek sözlerine başlayan Başkan Şükrü Genç, “ Burada sizler ev sahibi, bizler de sizin misafiriniziz. Sarıyer’de daha önceden de Doğu ve Güneydoğu gibi çeşitli yörelerden, hatta yurtdışından gelen misafirlerimiz oldu. O güzel çocuklarımızın Sarıyerli çocuklarla tanışması bize ayrı bir haz verdi” dedi. Basın açıklamasından sonra yemeğe geçen ekip, günü oyunlar ve halaylarla noktaladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.